Başıboş atlar tehlike yaratıyor

Bağlık Mahallesi'nde sahiplerinin Türbedere Mezarlığı'na bıraktığı başıboş atlar mezarlık ziyaretinde bulunan vatandaşları ürkütüyor. Öte yandan sahiplerinin ilgilenmediği atların otoyolla

GÜNDEM 3.07.2017 20:36:00 0
Başıboş atlar tehlike yaratıyor

DUA EDECEKKEN ARKASINDA AT BELİRDİ

 

Mezarlık ziyaretinde bulunan vatandaşlar etrafta başıboş dolaşan atlar sebebiyle zaman zaman zor anlar yaşıyor. Sahiplerinin mezarlık kenarında otlaması için bıraktığı atlar mezarlık ziyaretinde bulunanları ürkütüyor. Sayıları 10'u bulan başıboş atların ilgisizlikten ve susuzluktan zarar gördükleri göze çarparken, kabristan ziyaretinde bulunan bir vatandaş duruma tepki gösterdi. Mezarlıkta birçok başıboş atın gezdiğini ifade eden Gökhan Özer, "Kabristan ziyareti için gelmiştim ama burada birçok başıboş at bulunuyor. Dua edeceğim esnada arkamda bir at olduğunu fark ettim ve ürktüm. Atlarını otlaması için buraya bırakan mahallelinin biraz daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

 

ARAÇ TRAFİĞİNİ TEHLİKEYE SOKUYORLAR

 

Öte yandan sahipsiz atların otoyollarda yürümesi sebebiyle araç trafiği tehlikeye giriyor. Hatırlanacağı üzere 22 Aralık 2016'da başıboş atlar araç trafiğini kilitlemiş, emniyet ekiplerinin yoğun çabaları sonrası trafik normale dönmüştü.

 

Haber / Celal KARAKURT