Trafik akışına can katacak

19 Haziran tarihinde reform niteliğinde olan bir uygulamaya giden Çerkezköy Belediyesi tek yön trafik akışı uygulaması ile trafiği rahatlatmak adına değişikliğe gitmişti.

GÜNDEM 2.07.2017 19:48:00 0
Trafik akışına can katacak

Uygulamaya geçilmesinin ardından vatandaşların daha çabuk adapte olabilmesi için harekete geçen Çerkezköy Belediyesi, değişikliğin yapıldığı cadde ve muhtelif sokaklarda bilgilendirici pankartlar astı. Ayrıca ilçe belediyesi uygulamanın vatandaşa daha iyi aktarılması için ünlü televizyon sunucusu Vahe Kılıçarslan'ın yüzünden cansız manken olarak faydalanacak. 

 

UYARI AMAÇLI PANKARTLAR ASILDI

 

Çerkezköy'de kısa bir süre önce başlayan tek yön uygulaması ile çift taraflı olarak Atatürk Caddesi iniş, Öztrak Caddesi çıkış, Uğur Mumcu Caddesi ise ters istikamete çevrilerek trafik akışının rahatlatılması amaçlanıyordu. Değişikliğin ardından sürücü ve yayaların uygulamaya adaptasyonunu sağlamak için kolları sıvayan Çerkezköy Belediyesi önceki gece ana cadde ve muhtelif sokaklara pankart ve işaret levhası monte ederek değişikliği vatandaşlara aktarmak istiyor.

VAHE KILIÇARSLAN İLE ANLAŞILDI

 

Ayrıca tek yön uygulamasının ilçe halkına daha iyi aktarılabilmesi için Çerkezköy Belediyesi, ünlü televizyon sunucusu Vahe Kılıçarslan ile anlaştı. Ünlü sunucu trafik zabıta üniforması giyerek yönlendirmelerde bulunmak amacıyla önce stüdyoda bir dizi çekimlere katıldı daha sonra ise temsili olarak Atatürk Caddesi'ndeki kavşaklarda sürücü ve yayalara yönlendirmede bulundu.

 

STÜDYO SONRASI TRAFİĞE YÖN VERDİ

 

Gençlik yıllarında mankenliğin yanı sıra fotomodellik ve cansız mankenlik ile dikkatleri üzerine toplayan 51 yaşındaki Vahe Kılıçarslan, giydiği trafik zabıta kıyafetleri ile Çerkezköy'de tek yön uygulamasının devreye girdiği caddelerde orijinal boyutlardaki yönlendirici maketlerinin monte edileceği için öncelikle stüdyo çekimleri gerçekleştirildi. Ardından Çerkezköy'deki tek yön trafik akşını temsili olarak yönlendirdi.

 

FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER

 

Sürücü ve yayalara Atatürk Caddesi'nde sempatik davranışlarıyla yönlendirmelerde bulunan cansız manken Vahe Kılıçarslan'ı karşısında gören vatandaşlar, ünlü televizyon sunucusu ile fotoğraf çektirdiler.

 

Haber / Celal KARAKURT