Unutmayacağız

CHP Tekirdağ Milletvekili PM Üyesi Candan Yüceer, Madımak katliamının 24. yıl dönümünde yazılı basın açıklamasında bulundu.

SİYASET 2.07.2017 19:38:00 0
Unutmayacağız

Yüceer, "Dünya tarihinde insanlığı hedef alan en acımasız kıyımlardan biri olan Madımak Katliamı insanım diyen, insan olma onuru taşıyan herkesin içinde bir yerlerde hiç dinmeyecek bir acı ve hiç kapanmayacak bir yara bırakmıştır" dedi.

 

O YARA HALA KANAMAKTADIR

 

Madımak katliamının izlerinin silinemediğine işaret eden Yüceer, "O yara hala kanamaktadır. O gün orada yalnızca insanın insanca yaşaması için mücadele eden 35 aydının canına kıyılmamıştır. O gün Sivas’ta, Madımak Oteli’nde insanlık yakılmıştır, masumiyet yakılmıştır. Daha ötesi kendine Devletim diyen birileri o insanlığın, o aydınlığın ve o masumiyetin yakılmasına göz yummuştur. Tarih durdukça Madımak Katliamının utancı ve kara lekesi bu devletin alnında duracaktır. Geçen 24 yılda Sivas Katliamının dolaylı faillerinden ve azmettiricilerinden hesap sorulmamış olması, üstelik korunup kollanmaları ülkemizdeki cezasızlık kültürünün ve adaletsizliğin en iyi örneklerindendir"

 

İŞİD İLE MADIMAK'I YANGINA VERENLER AYNI ZİHNİYETTEN

 

"Katliamın müsebbiplerinin yıllarca kaçmalarına göz yumanları, onları her platformda savunanları, onların avukatlarını milletvekili yapanları ve aklayanları unutmadık. Unutmayacağız. Unutturmayacağız. 1993’te Sivas’ta, Madımak’ta ellerinde meşalelerle, benzin bidonlarıyla insanları diri diri yakan zihniyetin bugün her yerde olduğunu görmemiz gerekiyor. İnsanlığa düşman bu zihniyet artık her yeri kuşatmıştır. Ortadoğu’da, Kuzey Afrika’da IŞİD adıyla insanlık suçu işleyenler, kendilerinden değil diye insanları boğazlayanlar Madımak’ı ateşe verenlerle aynı zihniyettir. Ankara’da, İstanbul’da, Avrupa’da bomba patlatıp masumların canına kıyanlar aynı zihniyettir. İnsanlığı bu bağnazlığa, bu yobazlığa tekrar kurban vermemek için o zihniyetle her alanda ve her koşulda, o zihniyet yeryüzünde barınacak yer bulamayana dek mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu bizim insanlığa olan borcumuzdur. 24’üncü yılında Sivas Katliamına sebep olan o zihniyeti lanetliyor, Madımak Oteli’nde canlarına kıyılan 35 insanımıza Allah’tan rahmet diliyor, saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Celal KARAKURT