ÇOSB alev alev

Dün sabah saat 05.30 sularında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB)'de meydana gelen yangın Çerkezköy ve çevre ilçelerinde yaşayan vatandaşların yüreğini ağzına getirdi. Bilinmeyen bir nedenden

GÜNDEM 2.07.2017 10:19:00 0
ÇOSB alev alev

ÇERKEZKÖY YANGINLA UYANDI

 

Sabah saat 05.30 sularında meydana gelen yangın Çerkezköy'de yaşayan vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Yangından çıkan dumanların gökyüzünü karaya büründürdüğü yangında 30 itfaiye görevlisi müdahalede bulunarak büyük bir faciayı da önlemiş oldu. Depo bölümüne sıçrayan yangın itfaiye ekiplerine güçlük yaşattı. Ayrıca park halinde olan bir işçi servisinin de yangında alev alarak kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

 

BİR İTFAİYE EKİBİ DUMANDAN ETKİLENDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, termal kamera ile fabrika içerisinde incelemelerde bulunarak, yaralanan işçi olup olmadığını kontrol etti. Bu sırada itfaiye ekiplerinden bir kişinin de dumandan etkilenerek yaralandığı öğrenildi. Olay yerinde yetkililerden bilgi alan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan basın mensuplarına yaptığı açıklamada “  İtfaiye ekiplerimiz yangına zamanında müdahalede bulundu. Burası matbaa mürekkepleri üreten bir fabrika. Yangın sabah 05.40 sıralarında meydana geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangın diğer fabrikalara sıçramadan kontrol altına alındı. Burada şuanda yangının solvent tanklarına sıçramaması için müdahale devam ediyor. Tüm sanayicilerimize geçmiş olsun" dedi.

 

YERİNDE MÜDAHALE İLE KONTROL ALTINA ALINDI

 

Çıkan yangının ardından ilk açıklama ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’den geldi. Sözdinler, “Bugün Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan BM Color Matbaa Mürekkepleri San ve Tic. Ltd. ŞTİ isimli firmada 05.30’da başlayan yangın, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin zamanında ve yerinde müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır. Yangının başlangıcından itibaren olaya müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almasına rağmen, yangının kimya fabrikasında olması sebebiyle fabrika bütünüyle yangından etkilenmiştir. Yangına bağlı olarak ölü yaralı olmaması ve yakın fabrikalara alev sıçrama olmaması sevindirici bir husustur'' diye konuştu.

 

İNSANLAR AÇISINDAN HERHANGİ BİR RİSK OLMADIĞI İFADE EDİLDİ

 

Yangın büyük ölçekli bir yangın olup, çıkışından üç saat sonra kontrol altına alınabilmiştir diyerek açıklamasına devam eden Eyüp Sözdinler, “Olayın kontrol altına alınmasında, bölgemizdeki merkezi hidrant su sisteminin kurulu olması etkili olmuştur. Yangına müdahale sonrası, Tekirdağ AFAD Müdürlüğü ekipleri tarafından yangının vuku bulduğu ortamda kimyasal gaz analiz ölçümleri yapılarak, olaya müdahale eden itfaiye ekipleri ve çevre yerleşim alanlarında yaşanan insanlar açısından herhangi bir risk olmadığı da ifade edilmiştir'' ifadelerine yer verdi.

 

BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

 

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sözdinler konuşmasının sonunda ise, ''Bölgemiz fabrikasında meydana gelen bu yangından Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine gösterdikleri başarı ve katkıları sebebiyle çok teşekkür ediyoruz. Yangın esnasında konuya gösterdikleri ilgi ve yardımları sebebiyle tüm kamu idarecilerimize, olayın kamuoyuna aktarılmasında duyarlılık gösteren, olayı izleyen ve canlı yayınla aktaran tüm basın kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Bölgemiz adına karşılaştığımız bu üzücü olay sebebiyle, yangının olduğu BMColor firması sahipleri-yetkilileri başta olmak üzere bütün ÇOSB firmalarına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT