Arı: Kimsenin Burnunun Kanamasına İzin Vermedim

FETÖ tutuklu sanığı, ordudan ihraç edilen eski 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı hain darbe girişiminin yapıldığı gece Edirne'de kimsenin burnunun kanamasına izin vermediğini belirti

GÜNDEM 30.06.2017 22:59:00 0
Arı: Kimsenin Burnunun Kanamasına İzin Vermedim

Edirne'de 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, tankların çıkış emrini verdiği ve sıkıyönetim komutanı olduğu iddiasıyla yargılanan ordudan ihraç edilen eski 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Edirne'de hiç kimsenin burnunun dahi kanamasına izin vermedim. Ama maalesef emrimdeki personelin ve ailelerimizin bu eylemden zarar görmesini engelleyemedik. Şunu bilin bu arkadaşlar çok şey kaybetti ama Silahlı Kuvvetler bu arkadaşlarımızdan daha çok şey kaybetti. Bu değerleri kaybetti" dedi.

 

SEKİZİ TUTUKLU 22 ASKER
 

Edirne'de 15 Temmuz darbe girişimi gecesi aktif rol aldıkları iddiasıyla haklarında 3'er kez müebbet hapis cezası istenen sekizi tutuklu 22 askerin yargılanmasına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sabah saatlerinde tutuklu oldukları cezaevinden jandarma araçlarıyla adliyeye getirilen aralarında ordudan ihraç edilen 54'üncü Mekanize Piyade Tugay eski Komutanı Hidayet Arı'nın da bulunduğu sanık sanık adliyenin hükümlü kapısından içeri alındı. Edirne 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 8 tutuklu sanığın yanı sıra 14 tutuksuz sanık ile yakınları katıldı.
 

"İDDİANAMEYİ GÖRÜNCE ŞOK YAŞADIM"
 

Mahkemede ilk savunmasını yapan eski Tuğgeneral Hidayet Arı, suçlamaları kabul etmedi. İddianamedeki suçlamalara karşın savunma yapan Arı, aylardır tutuklu olduğunu ve iddianamede kendisi hakkındaki suçlamaları çok ağır ve haksız olduğunu söyledi. İddianameyi okuduğunda çok üzüldüğünü ve derin bir hayal kırıklığı yaşadığını belirten Arı, "Umutsuzluğa ve güvensizliğe kapıldım. Bu nedenle 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren yaşadıklarımı tekrar tekrar düşündüm.

 

BU İÇERİĞİ HAK ETMEDİM

 

Bu ifademle bundan önce savcılıkta verdiğim, gerekse kendi iradem dışında cezaevinde verdiğim ifadeler arasında herhangi bir çelişki olursa, bugün huzurda verdiğim ifade geçerlidir. Tarafıma yöneltilecek iddianame içeriği ve dili ile sorulacak tüm sorular karşısında susma hakkımı kullanacağımı, şimdiden sayın mahkemeye bildiririm. İddianame öyle bir hazırlanmış ki ben görünce şok yaşadım. İddianame içeriğini hak etmediğimi düşünüyorum" dedi.


1.5 SAAT SAVUNMA YAPTI


Ordudan ihraç edilen 54'ncü Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı, yaklaşık 1.5 saat süren savunmasını sonunda, Karaağaç ve Süloğlu birliklerinden çıkış yapan tanklar için, Kolordu Komutanlığı'ndan İstanbul'daki darbecilere karşı birlik hazırlanması talimatıyla hareket ettiğini söyledi. Sabah 05.44 sıralarında yine kolordudan gelen talimatı üzerine çıkış yapan Süloğlu İlçesi'ndeki tankları durdurup, birliklerine geri gönderdiğini söyledi.
 

Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Arı'nın savunmasının ardından duruşmaya bir saatlik yemek molası vererek, daha sonra sanıkların ifade alma işlerime devam etti.
 

Haber / Şaban KARDEŞ