Tavla Bahane Dostluk Şahane

Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği'nin Çerkezköy'de bir ilk özelliği taşıyan tavla turnuvası önümüzdeki cumartesi günü gerçekleşecek. Turnuvaya şimdiye kadar 30'un ?

SPOR 29.06.2017 09:33:00 0
Tavla Bahane Dostluk Şahane

Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği tavla turnuvası düzenliyor. 01 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00’te Butik Tunalı Hotel’in giriş katında düzenlenecek ve bu yıl ilki gerçekleşecek olan turnuva her sene tekrarlanacak ve önümüzdeki seneden itibaren gelenekselleşecek. Şimdiye kadar 30’u aşkın kişinin kayıt yaptırdığı turnuvanın hayli renkli görüntülere sahne olması bekleniyor.

KATILIM ÜCRETSİZ

ÖDÜLLER MUTEVAZI

Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay dernek olarak bir amaçlarının da ilçenin her tür tanıtımına katkı olduğunu belirtip bu amaç doğrultusunda katılımı Çerkezköy İlçesi’nde ikamet edenler veya çalışanlar ile sınırlı tutmadıklarını kaydetti. Akay herhangi bir katılım ücreti alınmayacak olan turnuva da ödüllendirmenin de sembolik olduğunu belirtip şunları söyledi:

MUHABBETİ ÖN PLANDA TUTUYORUZ

“Aslında tavla ve turnuva da bir bahane. Biz bu turnuvada sevgiyi, kardeşliği, dostluğu, muhabbeti ön planda tutuyoruz. Kazanın kim olduğunda şans faktörünün de hayli belirleyici olduğu bu oyunda kimin ne kadar usta veya acemi olduğu da fark etmiyor. Zaten oyunun dilimizde tavla diye de adlandırılması o sebepten olsa gerek.”

KAYIT KABULLERİ SÜRÜYOR

Kayıt kabulleri turnuvanın da gerçekleşeceği yer olan Gazi Osman Paşa Mahallesi, Bıçkıcı Sokak, No: ½ adresindeki Tunalı Butik Hotel ile Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği tarafından kabul ediliyor. Yine "Çerkezköye Gönül Verenler Derneği" adlı herkese açık facebook sayfasından katılımcı olarak kayıt yaptırılabilir.

YÖNETİM HAZIR

Murat Akay başkanlığındaki Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği yönetimi turnuvaya dair son değerlendirme ve hazırlıkları Ramazan ayı içindeki bir toplantıda masaya yatırdı.

CİNSİYET AYIRIMI OLMAYACAK

Turnuvaya katılımcı sayısı azami 64 kişi olarak belirlendi. 64 katılımcı sayısı aşıldığında yedek liste oluşturulacaktır. Turnuva günü asıl katılımcı listeden gelmeyenin olması halinde; yedek listede yer alanlarında ilk tur kura çekiminde orada olmaları kaydıyla; yedek listeden oyuncular turnuvaya katılabilecektir.

Turnuva kadın oyunculara da açık olacak. Her bir turda kuralar ile belirlenen oyuncu eşleşmelerinde cinsiyet ayrımı olmayacak.

Turnuvaya katılımın herhangi bir adla herhangi bir ücreti olmayacak.

Turnuvada şampiyona kupa, hediye olarak tavla,

İkinciye ve üçüncüye kupa

Her katılımcıya katılımlarından ötürü sertifika verilecek.      

MAÇTA TARAFLAR ANLAŞIRSA

ZARLAR FİNCANSIZ ATILABİLİR

Turnuva 01 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00'ten itibaren başlayacak. Gazi Osman Paşa Mahallesi, Bıçkıcı Sokak, No: ½ adresindeki Tunalı Butik Hotel'in giriş katında gerçekleşecektir. Katılımcı olarak isimlerini yazdıranların 13.30'dan itibaren belirtilen adrese gelip kayıtlarını yenilemesi gerekiyor. 13.45'ten itibaren katılımcı sayısı üzerinden birinci tur kura çekimleri gerçekleşecektir. 14.00'te birinci tur maçları başlayacak. 

Turnuvada her tur tek maç, eleme usulü oynanacaktır.

Her maç 5 veya 7 sayı üzerinden oynanacaktır. 

Zarlar fincan ile atılacak ancak maçlarda rakiplerin kendi arasında anlaşması durumunda elle zar atımına izin verilecektir.

Oyunlar esnasında her tür hamle itirazı dernek yönetimine yapılacaktır. Yönetimin veya hakem olarak belirlediği isim/isimlerin herhangi bir hamleye, hamle biçimine yönelik itirazlarda vereceği karar, iki oyuncu için de bağlayıcı olacaktır.

Haber  Gökhan TEKER