Kızılay'ın Kıyafetleri Çorlu'da Üretilecek

Türk Kızılayı'nın çalışanları için teknik tekstil ürünlerinden üretilecek kıyafetlerin üretimi Çorlu'da yapılacak. Toplam 2 milyon liraya mal olacak projenin finansmanını İTHİB üstlenecek.

GÜNDEM 28.06.2017 22:28:00 0
Kızılay

Kızılay çalışanları Eylül ayından itibaren yeni kıyafetleri ile dünyanın her yerinde yardım faaliyetlerini sürdürecek. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), dünyanın dört bir yanına yardım elini uzatan Türk Kızılayı'na tasarım ve kumaş desteği sağladı. İTHİB, Türk Kızılayı görevlilerinin yardım faaliyetlerinde giydiği kurumsal kıyafetleri, teknik tekstil kumaşı ve modern çizgileriyle yeniden tasarladı.

 

HAKAN AKKAYA TASARLADI
 

İTHİB, Kızılay Koleksiyonu için başlangıçta 50 bin metre nano teknoloji, antibakteriyel, nefes alabilen, yanmayan, buruşmayan, terletmeyen kumaş kullandı. Rahatlığı ve dünya modasına uygunluğu ile dikkat çeken koleksiyonu İTHİB'inModa Danışmanı dünyaca ünlü Modacı Hakan Akkaya tasarladı.

 

TASARIM DA BİZDEN
 

İTHİB ve Türk Kızılayı iş birliğiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, "Dünya markamız Türk Kızılayı görevlilerinin dünyada ülkemizi temsil ederken giydiği kıyafetleri Türkiye'nin kumaşı ve Türkiye'nin tasarımı ile yeniledik. Türk  tekstil sektörü olarak dünyadaki son teknolojik yeniliklerle ürettiğimiz nano teknoloji, antibakteriyel, nefes alabilen, yanmayan, buruşmayan, terletmeyen kumaşlarımızla Kızılayımızın kurumsal kıyafet imajını tasarladık.

 

HAREKET KABİLİYETİ ARTACAK

 

6 bin 500 çalışanı ile sadece ülkemizde değil, tüm dünyada insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanında olan gurur kaynağımız Türk Kızılayı'na, bizler de Türk tekstilcileri olarak elimizden gelen katkıyı sunmak istedik. Dünyanın dört bir yanına Türk yardımseverliğini taşıyan Türk Kızılayı çalışanlarının kutsal görevlerini yerine getirirken hareket kabiliyetini kolaylaştırmayı ve keyifli hale getirmeyi hedefledik" dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT