Her Yol Hizmet Sektörüne Çıkıyor

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, "Edirne'nin ticari hayatını günü birlik ve komşu ülkelerden gelen turistler ayakta tutuyor. Hizmet sektörüne eğilmeliyiz" dedi

GÜNDEM 28.06.2017 22:23:00 0
Her Yol Hizmet Sektörüne Çıkıyor

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, kentin ticari hayatını değerlendirdi ve Edirne'nin hizmet sektörüne eğilmesi gerektiğini söyledi. Zıpkınkurt, “Edirne'nin ticari hayatını günü birlik ve komşu ülkelerden gelen turistler ayakta tutuyor” dedi. Başkan Zıpkınkurt, Edirne'ye gelen günü birlik gelen yerli turistlerle komşu ülkelerden gelen ziyaretçilerin kentin ekonomisine ciddi anlamda katkı sağladığını belirtti. Edirne'nin ticari hayatını değerlendiren Zıpkınkurt konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

 

HİZMET SEKTÖRÜNE EĞİLMELİYİZ

 

“Edirne bir iki yıldır turizm ağırlıklı bir faaliyetimiz var. Sanayi üretimimiz Edirne'de çok fazla yok. Edirne'nin ticari hayatını ayakta tutan günü birlik ve komşu ülkelerden alış veriş için gelen turistler. Edirne'de bir hareketlilik var, çarşıda insanlar alış verişlerini yapıyorlar, akşam da ülkelerine dönüyorlar veya misafir gelenler de kendi şehirlerine dönüyor. Bu da Edirne'ye ciddi anlamda bir katkı sağlıyor, hizmet sektörüne çıkıyor. Bizim hizmet sektörüne eğilmemiz lazım.

  
EĞİTİM ŞART


İnsanları eğitmeliyiz. Hizmet sektöründe çalışanları, iş yerlerini eğitmeliyiz. Üretimde eleman şart. Yaptığımız üretimleri insanlara iyi anlatmalıyız. Üretimde belli bir kaliteye gelmeliyiz. Çünkü geçtiğimiz dönemde yaptığımız hataları yapmamalıyız. Bilindiği gibi bunu Alipaşa Çarşısı yangınında yaşadık. Almanya'dan gelen işçilerin çevre yolu olmadan önceki sıkıntılarını hep yaşadık. İnsanları hep kendi elimizle kaçırdık. Bunlar için ciddi anlamda çaba sarf etmeliyiz. Bize kurumlara düşen görev valiliği ile belediyesiyle, esnaf odasıyla, ticaret ve sanayi odasıyla beraber esnafımızı eğitmeliyiz. Edirne'nin ithalat ihracatı zaten tarım ürünlerinden. 

 

İTHALAT TARIMDAN İHRACAT TEKSTİLDEN


Bilindiği gibi Edirne'deki fabrikalar tarıma dayalı fabrikalar ve ithalatta tarıma dayalı. Buğday, ayçiçeği, kepek geliyor. Yem fabrikaları, un fabrikaları, yağ fabrikaları kullanıyor. Dolayısıyla şimdi önümüzdeki dönemde de ithalatımız yine tarım ürünleri olacaktır. İhracatımız da bilindiği gibi tekstil, konfeksiyon üzerine. İstihdamı sağlayan işletmeler konfeksiyon ve tekstil sektörüdür. İnşallah bu şekilde devam eder.” 

 

Haber / Mensure KARDEŞ