CHP'liler Liderleri ile Bolu'da Bayramlaştı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün ikinci haftasına giren Adalet Yürüyüşü bayramın ilk günü Bolu merkezinden geçti. Buradaki bayramlaşma ve ardından yürüyüşe CHP Tekirdağ Milletvekili Faik

SİYASET 27.06.2017 18:46:00 0
CHP

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü iki haftayı geride bıraktı. Yürüyüş bugün itibariyle 14’ncü gününe girildi. Yürüyüşte en renkli görüntüler ise Ramazan Bayramı’nın ilk gününe denk gelen 11’nci günde yaşandı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sabah namazı ve kahvaltısının ardından önce çeşitli illerden gelen partilileri ile bayramlaştı. Öğleden sonra ise yürüyüş gerçekleşti. CHP Tekirdağ Milletvekili FaikÖztrak öğleden sonra Bolu’ya gelip yürüyüşe katıldı.

 

HER TÜR SAĞLIK ÖNLEMİ ALINDI

 

Avcılar Belediye Başkanı Dr.Handan Toprak Benli yürüyüşe aynı zamanda sağlıkçı olarak katıldığını söyledi.Yürüyüş boyunca olası vakalara karşı sağlık önlemleri hem Sarıyer Belediyesi hasta nakil ambulansı ile alındı. Aynı esnada Bolu İl Sağlık Müdürlüğü araçlarının da güzergah boyunca kontrol yaptığı gözlendi. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da 11 kilometrelik yürüyüş boyunca sürekli konvoy içinde dolaştı.

 

SAĞ ŞERİT YÜRÜYÜŞÇÜLERİN

 

Yürüyüş boyunca güvenlik önlemleri hem polis hem jandarma tarafından alınırken her iki kolluk gücü de yürüyüşçülere karşı nazikti. Karayolu boyunca gerçekleşen yürüyüşte herhangi bir kazanın yaşanmaması için yerinde önlemler alındı. Trafik akışı İstanbul yönüne doğru zaman zaman tek şeride düşürülürken yürüyüşçülerin de kendisine tahsis edilen şeridin dışına çıkmaması için çaba sarf edildi. Yürüyüşçülerin de bu düzene uymasıyla gerek araç gerek yaya trafiği akışı esnasında herhangi bir sorun yaşanmadı. Polis yürüyüşçülerin geçiş yaptığı kavşaklarda da önlemler aldı.

 

SARIYER BELEDİYESİ’NE TAM PUAN

 

CHP’li belediyeler tarafından desteklenen yürüyüşün Ramazan Bayramı’nın ilk gününe denk gelen 11’nci gününde organizasyonu Sarıyer Belediyesi üstlendi. Sabah kahvaltısı ikramı, bayramlaşma, öğlen yemeği ikramının yanı sıra su ve çay servisi kesintisiz sürdü. İki etap halinde 11 kilometrelik yürüyüşün mola bölümünde de ikramlarda bulunup yürüyüş güzergahına su, meyve suyu ve elma ikram stantları açan belediye kamp yerlerindeki temizliği de temizlik işleri müdürlüğü ekiplerince üstlendi. Kusursuz bir organizasyona imza attı.

 

HALK DESTEĞİ

 

Adalet Yürüyüşü’nün 11’nci gününde yürüyüş Bolu il merkezine, Çarşı diye de adlandırılabilir yere dört kilometre mesafeden başladı. Çarşının birkaç kilometre ilerisinde sona erdi. Güzergâh boyunca çok sayıda Bolulu yürüyüşçülere sevgi gösterisinde bulundu. Bir benzin istasyonu işleticisi esnaf yol boyuna koliler ile su istifleyip ikram etti. Yol boyunca araçlar da yürüyüşçüleri selamlarken kimi araçlardan bozkurt işareti de yapıldı. Yürüyüşe kısmen muhalif olanlar da oldu. Bolu merkezden geçerken karşı taraftaki bir apartman binasından üç çocuk, “Recep Tayyip Erdoğan” diye slogan attı. Kimi vatandaşlar yürüyüşçülere Rabia işaretiyle selam verdi. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam bu esnada o slogan ve tavırlara yanıt verilmemesi için uyarılarda bulunmasına karşın yürüyüşçülerden sözlü veya kitlesel halde sloganla yanıt veren de oldu. Ancak kayda değer hiçbir tatsızlık yaşanmadı.

 

HERKESİN GEREKÇESİ FARKLI

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan yürüyüş toplumun farklı kesimlerinden farklı gerekçelerle destek görüyor. Geriye kalan 11 günlük süreçte yürüyüşe eski Başbakan yardımcısı ve AKP kurucularından Abdüllatif Şener, KHK ile görevinden sorgusuz sualsiz alınan Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu da katılmıştı. Yürüyüşün 11’nci gününde de katılımcı renkliliği yaşandı. Kimi ölüm orucuna dönüşen açlık grevinde 110 günü geride bırakan akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Akça şahsında KHK ile görevinden alınanlar, kimi grev yasaklarına, kimi Sözcü Gazetesi ve muhabirlerine… adalet istemiyle yürüyüşteydi.

 

KÖROĞLU İLE BOLU HATIRASI

Bolu Beyi’ne isyan eden Köroğlu, Bolu’nun en çok bilinen sembollerinden. Bayramın ilk günkü yürüyüşünün ilk etabında mola Atatürk Orman Parkı’nda verildi. Parkın batı yönünden girişinde ise Köroğlu’nun heykeli yer alıyordu. Çok sayıda yürüyüşçü bu esnada Köroğlu heykeli ile birlikte Bolu Hatırası fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ