72 Kilometre Plaj Yaza Hazır

135 kilometre sahil şeridinde 72 kilometre plaja sahip olan Tekirdağ yaz boyunca ağırlıklı olarak İstanbul'dan yerli turist ağırlayacak. Plajların temizliği Tekirdağ BŞB tarafından yapıldı.

GÜNDEM 27.06.2017 18:43:00 0
72 Kilometre Plaj Yaza Hazır

Tekirdağ'ın 135 kilometre sahil şeridinde bulunan toplam 72 kilometre uzunluğundaki plajlar, yaz boyunca gelecek İstanbullu tatilciler için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hummalı bir çalışmayla temizlendi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ'ın bütün tabii güzellikleriyle misafirlerimizi bekliyoruz, güzel bir tatil geçireceklerine inanıyorum" dedi.  65 personel ve toplam 10 iş makinesi ile devam eden çalışmalar neticesinde yaz boyunca ziyaretçi akınına uğrayacak Mamaraereğlisi, Yenice, Süleymanpaşa ve Şarköy plajları tertemiz bir çevreye kavuşturuldu.


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Marmaraereğlisi sahilinde devam eden çalışmaları denetledikten sonra yaptığı açıklamada, "Bu sene Büyükşehir Belediyesi olarak bütün sahillerin temizliğini biz üstlendik. Tekirdağ, biliyorsunuz iki denize komşu altı ilden bir tanesi. 135 kilometre Marmara Denizi'ne, 2,5 kilometre de Saray ilçemizde Karadeniz'e komşuyuz. Marmara Denizi'nde yaklaşık 72 kilometre plajımız var. Plajlarının hepsinin temizliğini biz üstlendikve bunun içinde her türlü ekipmana sahibiz" dedi.


"İlimizde 4 mavibayraklı plaj bulunuyor "Tekirdağ'ın, Büyükşehir Belediyesi statüsü kazandıktan sonra üç yıl içinde yapılan çevre yatırımlarının şehrin turistik niteliğini arttırdığını anlatan Başkan Albayrak, "Bu sene dört plajımızda mavi bayrağımız var. Bu mavi bayrakları kazanmanın çok zor ama kaybetmenin çok kolay olduğunu öğrendik bu yüzden bunları kaybetmemek için bütün tedbirlerimizi aldık. Kum temizleme makineleri, gözetleme kuleleri ayrıca can kurtaranlarımız var bu sene plajlarımızda. Tüm Tekirdağ'da sahillerden ve denizden faydalanan tüm vatandaşlara hayırlısı olsun diyorum" diye konuştu.

 

"Tekirdağ'a bekliyoruz"

 

Tekirdağ'ın popülerliğinin gittikçe arttığını dünyaca ünlü uluslararası bir yayın kuruluşu tarafından Türkiye'nin yaşanabilir şehirleri listesinde İstanbul, Ankara ve İzmir'in ardından 4. sırada geldiğini hatırlatan Başkan Albayrak, "Bizim hedefimiz, Marmaraereğlisi'ndenŞarköy'ün çıkışına kadar bütün sahillere mavi bayrak almak. Tekirdağ'ın doğal güzellikleri bütün vatandaşlarımıza açıktır. Tekirdağ'a bekliyoruz, güzel tatiller geçireceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN