Hayatını Çöplükteki Köpeklere Adadı

Kim Milyoner Olmak İster'e yarışmacı olarak katıan, okulu bırakıp sokak köpeklerine bakan Babaeskili Gökçer Korkmaz adlı gencin hikayesi stüdyodakileri gözyaşlarına boğdu

GÜNDEM 23.06.2017 18:33:00 0
Hayatını Çöplükteki Köpeklere Adadı

ATV ekranlarında Murat Yıldırım'ın sunduğu 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasına katılan Gökçer Korkmaz isimli yarışmacı, sokak köpeklerine baktığını anlatırken, 'Yalnız Oğlan' adını verdiği köpeğin son anlarını gözleri dolu dolu anlattı. Onunla birlikte Murat Yıldırım ve stüdyodakilerin de gözyaşlarına tutamadı.

 

ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTI

 

Üniversite eğitimini yarıda bırakıp Kırklareli'nin Babaeski ilçesine giden ve hayatını oradaki çöplükte yaşayan 50'den fazla köpeğe adayan Gökçer Korkmaz isimli yarışmacı, daha sonra Babaeski Belediyesi'nde iş buldu. Babaeski Belediyesi'nin verdiği destek sayesinde orada yaşanan üzücü durumun azaldığını dile getiren Gökçer, kurtaramadığı 'Yalnız Oğlan' isimli köpeğin hikayesini de anlattı.

 

"ONU HİÇ UNUTAMIYORUM"

 

Zaman zaman konuşmakta zorlu çeken Korkmaz, "Çöplükte beni çok etkiyen bir şey oldu. 'Yalnız Oğlan' ismini taktığım bir köpek uyuz hastasıydı. İnsanlar hor gördüğü için uyuz köpekler, insandan da hayvandan da kaçar. Her gün onu yakalamaya çalışıyordum. Bir ay sonra yanıma doğru gelmeye başladı. Tedaviye götüreceğim için sevindim. Geldi, 5 dakika mamasını yedi. Çok acı çekmeden, salınır gibi, bir balonun sönmesi gibi yanımda öldü. Bunu hayatım boyunca unutmayacağım. Orada ne hissedeceğimi bilemedim. Onu hiç unutamıyorum. İnsanın hor görmesiyle yaşanmış bir hayat. Son anda benim gözlerime baktı, son yapabildiğim o oldu” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ