Edirne ve Malkara'da 81 Kaçak Yakalandı

Edirne'de yasa dışı yollarla yurtdışına çıkmaya çalışan Afganistan ve Pakistan uyruklu 65 kişi yakalandı. Malkara'ya iş umuduyla gelen 15 Pakistan uyruklu sınır dışı edildi. Yunanistan

GÜNDEM 23.06.2017 18:30:00 0
Edirne ve Malkara

Edirne'de jandarmanın operasyonlarında yasa dışı yollarla yurtdışına çıkmaya çalışan 65 kaçak yakalandı. Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri, İpsala ilçesine bağlı Turpçular köyünde yol emniyet ve kontrol devriyesi faaliyetleri sırasında, Afganistan ve Pakistan uyruklu 65 kaçağı yakaladı. Kaçaklara organizatörlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan H.B, C.C. ve E.K. da "Göçmen kaçakçılığı" suçundan tutuklandı. Söz konusu kaçaklar, Edirne Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

 

İŞ BULMA UMUDUYLA GELDİLER

 

Öte yandan Tekirdağ'ın Malkara ilçesi otobüs terminalinde Pakistan uyruklu 15 kaçak yakalandı. Edinilen bilgiye göre, iş bulma umuduyla ilçeye gelen 15 Pakistanlı, otogarda fark edilerek polise yakalandı. Pasaportları bulunmayan Pakistanlı kaçaklar, gözaltına alınarak karakola götürüldü. Karakoldaki işlemlerinin ardından Tekirdağ İl Göç İdaresi’ne teslim edilen şahıslar, daha sonra sınır dışı edildi.

 

PKK’LI TERÖRİST YUNANİSTAN’A KAÇARKEN YAKAYI ELE VERDİ

 

Edirne'de, Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanan hakkında kesinleşmiş ömür boyu hapis cezası bulunan terör örgütü PKK üyesi Abdurrahim Demir, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Termal kameranın kullanıldığı operasyonda, PKK'lı Demir ile aynı bölgede yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen bir grup yabancı uyruklu kaçağın da yakalandığı ortaya çıktı. Termal kamera görüntülerinde Yunanistan'a gitmek isteyen Demir'in otların arasında saklanmaya çalıştığı sırada Özel Harekat ekiplerince yakalandığı görüldü.

 

Haber / Celal KARAKURT