İklimde Asırlık Öngörü

Tekirdağ BŞB Tarımsal Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan "Trakya Bölgesinde İklim Değişikliğine Karşı Uyum İçin Kapasite Geliştirme" projesi AB temsilciliğince gerçekleştiri

GÜNDEM 22.06.2017 17:44:00 0
İklimde Asırlık Öngörü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan "Trakya Bölgesinde İklim Değişikliğine Karşı Uyum İçin Kapasite Geliştirme" projesi Avrupa Birliği Temsilciliğince gerçekleştirilen iki aşamalı elemeyi geçti. Projenin kesin kabulü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın katılımı ile Ankara'da gerçekleşti.

 

EKİBİ TEBRİK ETTİ
 

Proje kabulünün imza töreni sırasında açıklama yapan Başkan Kadir Albayrak, "Trakya, verimli topraklara sahip bir bölge. Biz hazırladığımız bu proje ile yaşanan iklim değişliklerini tahmin ederek tarımsal faaliyetlerimizi bu duruma göre yönlendireceğiz. Bu sayede hem su kaynaklarımızı kaliteli kullanmış hem de toprağın verimli kullanımını sağlamış olacağız. Trakya Bölgesinde İklim Değişikliğine Karşı Uyum İçin Kapasite Geliştirme projesi yoğun çalışmalar sonucu hazırlandı. Bu anlamda emeği geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı ekibini tebrik ediyorum" dedi.
 

SÜRDÜRÜLEBİLİR KULLANIM İÇİN
 

Konuyla ilgili bir diğer açıklamayı yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ise, nüfus artışı ve buna bağlı olarak artan enerji tüketimi, toprak ve su kullanımı, ticari ve sanayi gelişmeler sonucu yer kürenin ısındığı belirtilerek, "Trakya Bölgesinde İklim Değişikliğine Karşı Uyum İçin Kapasite Geliştirme projesinin amacı da eldeki ve toplanacak tüm iklim verileri kullanılarak yapılacak iklim değişikliği projeksiyonları dikkate alınarak arazi ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, tarımsal üretimin devamlılığı ve taşkın risk ve zararlarının en aza indirilmesi veya bertaraf edilmesi için tüm ilgili çevrelerin bilgilendirilmesini, hazırlıklı olmalarını ve kapasitelerinin arttırılmasını sağlamaktır" dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ