Baklagillerde Tohum Giderinin Yüzde 70'i Büyükşehirden

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği arasında imzalanan protokol gereği gereği baklagil yem bitkileri tohumlarında giderin yüzde 70'i BŞB tarafından karş

GÜNDEM 22.06.2017 17:39:00 0
Baklagillerde Tohum Giderinin Yüzde 70

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği arasında "Baklagil Yem Bitkileri Ekiliş Alanlarının Geliştirilmesi Projesi" ile ilgili işbirliği yapılmasına dair protokol imzalandı.İl genelinde hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunmak, hayvan yetiştiriciliği yapanlara kaba yem temini konusunda destek olmak, baklagil yem bitkileri tohumlarının temini ve dağıtılması konularını kapsayan protokol, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği Başkanı Ramazan Demirkan arasında imzalandı.

 

DAHA FAZLA YETİŞTİRİCİ İÇİN

 

Proje kapsamında 2015 ve 2016 yıllarında 8 bin 918 dekar alan için 34 bin 180 kilogram Macar fiği ve 55 bin kilogram yem bezelyesi tohumu alınıp dağıtıldı. 2017 yılında daha fazla hayvan yetiştiricisinin yararlanabilmesi için protokol ile beraber tohum bedelinin yüzde 70'lik kısmı ise Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak,  yüzde 30'luk kısmı hayvan yetiştiricisinden alınacaktır.

 

FAYDALANMA ŞARTLARI

 

Yem bitkisi tohumundan faydalanmak için;

-Yararlanıcının yerleşik çiftçi ve hayvan sahibi olması ve bunları belgelemesi,

-Kooperatif üyesi olması ve bunu belgelemesi,

-Yararlanıcının, tohum ekilecek tarlanın sahibi ya da kiracısı olduğunu tapu fotokopisi veya kira sözleşmesi ile belgelemesi.

-Yararlanıcı; Yem Bezelyesi için en fazla 10 dekarlık, Macar Fiği için en fazla 20 dekarlık tohuma başvurabilir.

-Yararlanıcı, sadece tek çeşit tohum için başvurabilir.

-Müracaatlar, yararlanıcıların üyesi bulunduğu birim kooperatif başkanlıklarına veya kooperatifin bulunduğu ilçe Belediyelerine yapılabilecek.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN