Tekirdağ Basını Öfke Diline Tavır Alacak

Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği'nde yeni yönetimin görev dağılımı sonrası başkanlığı yine üstlenen Cenap Kürümoğlu, güçlü ve tüm ilçeleri kapsayan bir yönetimle i

GÜNDEM 20.06.2017 19:14:00 0
Tekirdağ Basını Öfke Diline Tavır Alacak

Kürümoğlu, “Derneğimize ilk olarak yeni bir bina kazandırıyoruz. İçinde konferans salonunun da bulunduğu yeni dernek binamızı hizmete sokacağız. 250 metre kare alana sahip yeni yerimizde tefrişat çalışmaları devam ediyor” dedi.

 

YAPICI ELEŞTİRİLERDE BULUNMALIYIZ

 

Kürümoğlu, yaptığı konuşmada özellikle öfke dilini kullanan gazetecilerden uzak durulması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Amacımız Tekirdağ’a hizmet eden gazetecileri bir araya getirmek, onların mesleki sorunlarına çözüm üretmek, birlik ve dayanışma ruhunu artırmaktır. Bunun yanı sıra Tekirdağ’a hizmet eden başarıları için koşan yöneticilerimize de sahip çıkmak önceliklerimiz arasında olacaktır. Bu nedenle Tekirdağ’a hizmet eden yöneticilerimizi eleştirirken öfke dilini kullanmamalıyız. Yapıcı eleştirilerde bulunmalıyız. Dikkat çekici olmalıyız. Öfke dilini kullananların aramızda asla yeri olmayacaktır.”

 

RESMİ İLAN FİYATLARINA ZAM YAPILMASINI BEKLİYORUZ

 

Yerel gazetelerin en önemli sorunlarından bir tanesinin kaynak sorunu olduğuna da dikkat çeken Kürümoğlu, “Bu yıl yüzde 25’lik bir döviz artışı olmasına rağmen Bakanlar Kurulu, resmi ilan fiyatlarına zam yapmamıştır. Bu yerel basını ekonomik olarak etkilemektedir. Biran önce Basın İlan Kurumu genel kurulunun kasım ayında Bakanlar Kurulu’na sunduğu zam teklifini devreye sokmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

KÜRÜMOĞLU İLE DEVAM

 

Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği yönetimi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda görev dağılımı yapmak üzere bir araya geldi.  Başkanlığı yine Habertrak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cenap Kürümoğlu üstlendi. Başkan yardımcılıklarına Recep Nahit Çelebi (Yeni İnan), Necmi Işıksal (Olay Aktif), Özkan Dikmen (Pusula), Göksel Gürsoy (Çorlu Gazetesi), genel sekreterliğe Fatih Erge (59 Haber), saymanlığa ise Emine Bedia İlerler (0282 Tekirdağ ) getirildi. Özkan Sobacıoğlu (Armoni FM), Onur Şeker (Çorlu Devrim), İsmet Karabey (Hayrabolu’nun Sesi), Ruhan Yalçın (Habertrak-DHA Muhabiri), Murat Gezgin (Malkara Medya Batı) ve  Bülent Yakar (Şarköy Gazetesi) ise doğal yönetici olarak görev yapacak.

 

Haber / Ayşenur AYDIN