Tekirdağ Turizm İçin Edirne Onayı Bekliyor

Tekirdağ'da Miras Atölyesi 2 kapsamında 15 adet yapının rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nda hala onay beklediği kaydedildi.

KÜLTÜR SANAT 20.06.2017 19:04:00 0
Tekirdağ Turizm İçin Edirne Onayı Bekliyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde turizm yatırımları ve yaşanan sorunların değerlendirilmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Tekirdağ'ın turizm potansiyelinin ve yatırımlarının arttırılmasına yönelik projelerin ele alındığı toplantıda İmar ve Şehircilik Dairesi Başkan Dilşad Ergin sunum yaptı. Ergin sunumda katılımcılara Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü'nün 2014-2017 yılları arasında yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Dilşad Ergin sunumunda katılımcıları süregiden ve onay bekleyen projelere dair bilgilendirdi. Dilşad Ergin yalnızca Süleymanpaşa ve Şarköy İlçelerinde değil il genelinde kültür varlıklarının ayağa kaldırılması için projelerin yapıldığını kaydetti.

 

EDİRNE GÜNDEME GEÇ ALIYOR

 

Miras Atölyesi 2 kapsamında da 15 adet yapının rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri teslim alındığını, kurula onay için gönderildiğini belirtti.Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun projeleri gündeme geç aldığının altını çizen Ergin, onay süreçlerinin uzamasından dolayı büyük hazırlıklar ve çalışmalar gerçekleştirilen projelerin beklediğini söyledi.Ergin ayrıca toplantıda Trakya Bölgesi kapsamında Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne sunulan projelerin çoğunluğunun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi'nin tarihine ve kültürüne verdiği önemin altını çizdi.

 

Toplantı sonunda Başkan Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin tarihine ve kültürüne her zaman sahip çıkacağını belirterek ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.Tekirdağ Büyükşehir Belediye hizmet binasında, Başkan Albayrak'ın yönetiminde gerçekleşen toplantıya, Genel Sekreter Yardımcıları; Prof. Dr. Tamer Dodurka, Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Başkan Danışmanları; Neşat Erdoğan, Şeref Çetin, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Yüksel Özdal, Tekirdağ TÜRSAB Trakya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Çebi, Trakya Extrem Turizm Seyahat Acentası Genel Müdürü Sadri Özel ve Gazeteci Güven Serim katıldı.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN