"14 YILDA TEKİRDAĞ'A 2 MİLYAR 640 MİLYON TL HARCADIK"

Kapaklı'da Kars-Ardahan Iğdırlı İşadamları tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yaklaşık olarak 7 bin kişinin katıldığÄ?

GÜNDEM 18.06.2017 23:30:00 0

Kapaklı kaymakamlığında protokol üyelerinden, Kapaklı’nın sıkıntıları hakkında brifing alan Bakan Arslan, sıkıntılı kavşaklarda incelemelerde bulundu. Yıldızkent kavşağında ki trafik yoğunluğunu rahatlatacaklarını ve Kapaklı çıkışındaki çevre yoluna da alt geçit projesini hayata geçireceklerini belirten Arslan, ‘’Tekirdağ’lı  hemşerilerimizin ihtiyaçlarını yerine getirmek adına, ticaretimizin ve sanayicimizin önünü açmak için gerçekten gece gündüz çalışıyoruz. Sadece Tekirdağ’da son 14 yılda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme alanında harcadığımız para 2 milyar 640 milyon TL’dir’’ dedi.

 

‘’BİZLER BİR OLACAĞIZ VE DİRİ OLACAĞIZ’’

 

Eski Belediye meydanında gerçekleşen iftar programına 7’den 77’ye binlerce kişi katıldı. İftar programı öncesi alana gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı ve Kars, Ardahan Iğdırlı iş adamları tarafından karşılandı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren, geçtiğimiz dönemlerde AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı ve Milletvekili Adayı olan Ömer Karadeniz, “Bugün bu yağmura rağmen bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz. Ramazan kardeşlik, barış, huzura kavuşmadır. Hayata yeniden başlamaktır. Kapaklı ilçemiz 81 vilayetten 7 coğrafi bölgeden gelen insanların kardeşçe bir arada yaşadığı bir ilçedir. Yöremiz illerimiz farklı olsa da gayemiz aynıdır. Bizim için vatan Sinop’tan Hatay’a, Edirne’den Kars’a kadardır. Bizler, bir olacağız ve diri olacağız” dedi.

 

BAKAN ARSLAN MÜJDEYİ VERDİ

 

Tekirdağ’a bir çok kez gelmesine rağmen Kapaklı’ya ilk kez geldiğini kaydeden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tekirdağ yolunu standartların üzerine çıkartma hedeflerinin olduğunu belirtti. Arslan; “Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Tekirdağ’lı  hemşerilerimizin ihtiyaçlarını yerine getirmek adına insanımızı erişebilir kılmak adına ticaretimizin ve sanayicimizin önünü açmak için ve ülkemizin kalkınması adına gerçekten gece gündüz çalışıyoruz. Sadece Tekirdağ’da son 14 yılda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme alanında harcadığımız para 2 milyar 640 milyon TL’dir. Bunları Tekirdağ da ki vatandaşlarımızın yaşamı kolaylaşsın, ticaretinin önü açılsın, işi kolay olsun diye yaptık. Tekirdağ’da 80 yılda 85 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, biz 14 yılda bunun üzerine yaklaşık 230 kilometre bölünmüş yol ekledik. 200 kilometreye yakın sıcak asfalt yaptık. Bunları Tekirdağ’ın komşu illere erişimini sağlamak için yaptık. Tekirdağ’ı Edirne’ye, İstanbul’a Kırklareli’ye ve şimdide Çanakkale’ye bölünmüş yollar ile eriştirmek adına adımlar atıyoruz. 15 kilometrelik Tekirdağ çevre yolunu bölünmüş yol haline getirdik. Şimdi Tekirdağ çevre yolu ayrımı Muratlı D-100 ayrımı arası 35 kilometre ile yine bölünmüş yol olarak yaptık. Hayrabolu çevre yolu Çorlu Seymen ayrımı, Marmara Ereğlisi ayrımı, Kınalı ayrımından Çorlu yoluna Kınalı ayrımından Tekirdağ yoluna da yolların standartlarını yükseltmek adına çalışmalarımızı yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

 

“MÜJDELER OLSUN”

 

Arslan “ Çerkezköy-Saray yolunun 12 kilometresini tamamladık, beş kilometreyi ise kısa sürede bitireceğiz. Bu çalışmalar kapsamında Ergene-Galata köprülerini hallettik, şimdi de Büyükyoncalı köprüsünde çalışmalarımız son hız devam ediyor. Barbaros limanının Tekirdağ bağlanması adına Barbaros Limanı, Malkara Tekirdağ ayrımı yolunun son halkasını bölünmüş yol yapacağız. Tekirdağ –Çorlu havalimanı şerefli liman bağlantısını bölünmüş yol haline getiriyoruz. 23 kilometrelik yolun 13 kilometresini tamamladık. Kalan kısmını bu yıl içersinde tamamlamış olacağız. Tekirdağ’ın bölünmüş yollarını yaparken, bunların aynı zamanda sıcak asfalt olması gerekiyor diyoruz. Tekirdağ-Malkara, Malkara ayrımı İpsala bölünmüş yolu, Gelibolu ayrımı Şarköy yolu Hayrabolu Tekirdağ yollarını da sıcak asfalta kavuşturacağız. Hayrabolu yolunun sıcak asfalt olacağını müjdelemiştik,  ihalesini Mayıs ayında yaptık. İki ay içinde bitirip temelini atıp sıcak asfalt hale getireceğiz” dedi.

 

‘’2023’TE DÜNYANIN EN BÜYÜK KÖPRÜSÜNE KAVUŞUYORUZ’’

 

Arslan “ Tekirdağ’ın sadece İstanbul’a erişimi yetmez, Ege’ye de erişmesi gerekiyor. 1915 Çanakkale köprüsünün temelini attık. Çanakkale köprüsü, Malkara otoyolu Tekirdağ’ın kaderini değiştirecek. Tekirdağ’ı Çanakkale’ye, batı Akdeniz’e, çok daha kolay ulaşabilir, ticaretini ve ekonomisini büyütebilir hale getirecek onunla ilgili memnuniyetimizi vurgulamak istiyoruz. Cumhuriyetin 100.yılı olan 2023’te dünyanın en büyük köprüsünü 1915 Çanakkale köprüsünü Tekirdağ ile Çanakkale arasına yapmış olacağız. Gururumuz olan projeyi bitirmiş olacağız. Tekirdağ’ı Avrupa ile demiryolu ile bağlamak çok önemliydi. Tekirdağ-Muratlı demiryolunu yaptık. Şimdi elektrikli sinyalli hale getiriyoruz. Halkalı-Kapıkule demiryolunu hızlı trene kavuşturuyoruz. İhalesini bu yıl yapacağız. Tekirdağ ve ilçelerindeki limanları da aynı şekilde yapıyoruz” dedi.

 

‘’KAVŞAKLARDAKİ SIKINTILAR GİDERİLECEK’’

 

AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatının Kapaklı’da iki kavşak istediğini sözlerine ekleyen Bakan Arslan “ Kapaklı ve Çerkezköy sanayisi ile büyüyor. Kapaklı Yıldızkent kavşaklarımızda sıkıntılar var. Kapaklı girişinde modern dönel kavşak ile birçok yol aynı anda bağlanıyor. Mesai saatlerinde bu kavşakta ciddi bir şişme oluyor. Bunun projesi yapılıyor, biter bitmez inşallah o kavşağı rahatlatmış olacağız. Kapaklı çakışında ki çevre yolu bağlantısına da bir alt geçit istendi. Bizde bugün kendi gözümüzle gördük. Bu alt geçit ile birlikte gözümüzle gördük ve arkadaşlarımız da çalışacaklar. İnşallah bir sonraki gelişimizde çok daha farklı şeyleri konuşuyor olacağız” dedi.

 

“GEREKEN DERSİ HALKIMIZ VERDİ”

 

Tekirdağ ve ilçeleri için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Bakan Arslan 15 Temmuz hain darbe girişiminden de bahsederek, “ Sizler fazlasını hak ediyorsunuz. Yüz sene önce Kurtuluş savaşını verirken, dedelerimiz burada Çanakkale ve Sarıkamış’ta gözlerini kırpmadan şehit oldular. 100 sene sonra geçtiğimiz yıl 15Temmuz’da hain darbe girişiminde içimizdeki hainler bu ülkede birliğimizi ve beraberliğimizi bozacaklarını zannettiler. Darbe girişimine kalktılar, ama darbeyi kendileri yediler. Bu ülke insanı Tekirdağ’da olduğu gibi ülkemizin her yerinde dinine, diline, ırkına bakmadan bin yıldır olduğu gibi kardeşlik içersinde millet olma şuuru ile meydanlara inerek onlara dersini vermiştir. Biz sorumluluğun bilincinde olarak ülkemizin her yerinde olduğu gibi burada da sizlerin hizmetini yerine getireceğiz. Ülkemizin hedef koyduğu 2023, 2035, 2053, 2071 hedeflerine hiç taviz vermeden, aksatmadan vazgeçmeden o hedeflere yürüyeceğiz” diye konuştu.

 

İLGİ YOĞUN OLDU VATANDAŞ SELFİE İÇİN KUYRUKLARA GİRDİ

 

Konuşmaların ardından günün anısına Bakan Arslan’a plaketini AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel takdim ederken, İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in plaketini ise AK Parti Karaağaç Eski Belediye Başkanı İsmet Şimşek takdim etti. Alandan ayrılan Bakan Arslan’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Bakan Arslan’da kendisi ile fotoğraf çekinmek isteyenlerle bol bol selfie çektirdi. Partililer ile birlikte yatsı namazını kılan Bakan Arslan daha sonra ise hemşerileri ile birlikte bir kafede çay içti. 19.30’da Kapaklı’ya gelen Bakan Arslan saat 22.30’da Kapaklı’dan ayrılarak karayolu ile İstanbul’a hareket etti. Programa Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer,  AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasiler ile yaklaşık yedi bin vatandaş katıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ