"Destek Olmuyorsanız Bari Köstek Olmayın"

Ali Korsan başkanlığındaki Silivri Çevre Derneği, Silivri'nin Çayırdere Köyü ile Çerkezköy arasında yapılmak istenen kömürlü termik santrale ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

GÜNDEM 18.06.2017 18:56:00 0

“Destek olmuyorsunuz bari köstek olmayın”  başlığıyla yapılan açıklamada santrale ilişkin bilgi kirliliği oluştuğunu, her kafadan ayrı ses çıktığını, mücadeleye cesareti olmayanların başkalarının mücadelesini engellemek için bu tür yalanlara başvurduğu kaydedildi.

 

NE KUM OCAĞI NE TOPLU KONUT

 

Bölgeye kum ocağı veya toplu konut yapılacağının da gerçekleri yansıtmadığını belirtip kömürlü termik santral uyarısı tekrarlanan açıklamada, “Kömürlü termik santral, bir kömür sobasıdır. İçine kömürü koyar yakarsınız. Sonra da sobayı temizler külünü alır, çöpe atarsınız. Yalnız, termik santralin bir farkı kendisinin biraz büyük bir soba olmasıdır.

 

SEKİZ BİN EVİN YAKTIĞINA EŞİT

 

Bir termik santral on bin ton kömürü bir günde yakabilir. Bu yaklaşık sekiz bin evin bir kış boyunca ısınmak için yaktığı kömüre eşittir. Bu büyük, kırk tonluk dev kamyonlarla günde iki yüz elli kamyon kömür eder. Bu kadar büyük bir soba yanınca çok fazla kül çıkarır. Bu külü koyacak da bir yer lazımdır. Bu nedenle kömürlü termik santral yapılacak yerlerin yanına bir de kül çöplüğü yapılır” denildi. Açıklamada ayrıca özetle şu görüşlere yer verildi:

 

GELİN BİRLİKTE GÜCÜMÜZÜ GÖSTERELİM

 

“Biz bu yere santralin küllerinden başka çöplerin de konabileceğini düşünüyoruz ve bunu söylüyoruz.  Aksini iddia edenler; destek olmuyorsunuz, bari Köstek olmayın. İlçemiz için olsun, tüm trakya için olsun böylesi önemli bir konuda destek olmayacaksanız, hiç değilse insanların şevklerini kırıp, mücadele etmelerini engelleyecek yalanlar üretmeyin. Eğer siz de santrale karşıysanız, kendi projenizi üretin, kendi tepkilerinizi gösterin. İnsanların daha şevkle mücadele etmesi için çaba gösterin.  Gelin birlikte Silivri’nin ve Trakya’nın gücünü, kararlılığını gösterelim. Kömürlü termik santrale hayır.”

 

Haber / Celal KARAKURT