"Emanete Sahip Çıkmak En Milli Görevimizdir"

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi. Vali Ceylan şehitlerin ve gazilerin emaneti olan yüce hatıralarını yaşatmanın ve emaneti gelecek nesillere devretmenin en milli görevleri olduğun

GÜNDEM 16.06.2017 18:27:00 0

Vali Mehmet Ceylan ve Eşi Zuhal Ceylan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün düzenlediği iftarda şehit aileleri ve gazilerle  bir araya geldi.Ramada Otel’de düzenlenen iftar programında, İl Müftüsü İsmail İpek tarafından iftar duasının okunmasının ardından Vali Mehmet Ceylan bir konuşma yaptı.Vali Ceylan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

 

ŞEHİTLİK EN YÜCE MAKAM

 

“Şüphesiz ki şehitlik mertebesi bizim için en yüce makamdır.Yüce Rabbimiz şehitler için, Onlara ölüler demeyin, Onlar diridirler diye buyurmaktadır. Şehitlerimiz o kadar yüce bir makama sahiptirler ki onların mevki ve Allah katında sahip oldukları değer her şeyin üzerindedir. Bizler de şehitlerimizin bize emaneti ailelerinin ve gazilerimizin yanında olarak Devletimizin ve milletimizin vefasını göstermenin çabası içerisindeyiz.

 

YÜCE HATIRALARINI YAŞATACAĞIZ

 

Şanlı tarihimiz boyunca, vatan ve istiklal uğruna canlarını hiç düşünmeden veren aziz şehitlerimiz ve uğruna canlarını vermek üzere yola çıkan kahraman gazilerimizin yüce hatıralarını yaşatmak bize emanet ettikleri ülkemize aynı yüksek ruh ile sahip çıkmak ve sonraki nesillere bizden emanet olarak bırakmak en önde gelen milli görevimizdir.Bu düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.Ruhları şad olsun! Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

PROTOKOL İLE BULUŞTULAR

 

İftara Ceylan çiftinin yanı sıra Garnizon Komutanı Albay Kemal Cöne, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Vali Yardımcıları Lütfullah Gürsoy, Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Tayyar Şaşmaz, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Erdal Eren,  İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri katıldı.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN