Dost Eli Her Gün 650 Kişiye Uzanıyor

TekirdağSüleymanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulan ve 3 yıldır hizmet veren Dost Eli Aşevi, her gün ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar sıcak yemek servisi yapmasının yanı sıra, mahalle iftarları ile de vatanda

GÜNDEM 15.06.2017 17:17:00 0
Dost Eli Her Gün 650 Kişiye Uzanıyor

Tamamen Süleymanpaşa Belediyesi’nin öz kaynakları ile gerçekleştirilen mahalle iftarlarında servis edilen yemeklerin hazırlanması, paketlenmesi, nakli ve servisi Süleymanpaşa Belediyesinin uzman kadroları tarafından yapılıyor.

 

MENÜ HER GÜN DEĞİŞİYOR

 

Ramazan ayı boyunca her akşam başka bir mahallede kurulan sevgi sofralarında ortalama 2 bin porsiyon sıcak yemek servisi yapan Dost Eli Aşevi, çorba, ana yemek, pilav ya da makarna, tatlı ve içecekten oluşan ve her gün değişen menüsü ile Süleymanpaşalıları iftarda bir araya getiriyor. Mahalle iftarlarının yanı sıra ihtiyaç sahiplerine de yemek servisini sürdüren Dost Eli Aşevi, her gün 650 kişiye dört kap sıcak yemek ulaştırıyor.
 

ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞLEV
 

Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Aşevi’nin çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, Süleymanpaşa'da yardıma ihtiyacı olan her vatandaşımıza ulaşabilmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Dost Eli Aşevi bu projelerimizin en önemlilerinden biridir. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' diyen bir kültür tarafından yetiştik. Bu anlayışla bizim sosyal belediyecilik anlayışımız arasında büyük paralellikler görüyoruz. Hedefimiz, Süleymanpaşa'da başını yastığa aç koyan tek bir vatandaşımızın dahi kalmamasıdır" diye konuştu.

 

Haber / Celal KARAKURT