1911 Çerkezköy Yol Ayrımında

Bu sezon BAL'da mücadelede edecek olan 1911 Çerkezköyspor'un olağanüstü kongresi 16 Haziran, çoğunluk sağlanamazsa 23 Haziran'da gerçekleşecek…

SPOR 13.06.2017 18:25:00 0
1911 Çerkezköy Yol Ayrımında

Bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek olan 1911 Çerkezköyspor’un olağanüstü kongresi 16 Haziran’da, çoğunluk sağlanamazsa 23 Haziran’da gerçekleşecek ancak olası rakipler süreci tamamladı, takımlar kuruluyor. Her geçen gün kulübün aleyhine işliyor. Kulüp Başkanı Murat Narçın yeniden başkan adayı olup olmayacağına dair soruyu, “Kongre günü belli olacak” diye yokuşta bıraktı. Belediye Başkanı Vahap Akay belediye desteğinin yine süreceğini belirtti ancak başta esnaf olmak üzere kentin tüm dinamiklerini kulübe sahip çıkmaya davet etti

 

YOL AYRIMI

 

2017-2018 futbol sezonunda Çerkezköy’ü Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek olan 1911 Çerkezköyspor’da yol ayrımı… Olağanüstü kongre kararı alınan kongrede Başkan Murat Narçın aday olup olmayacağına dair net kararı henüz açıklamadı. Narçın, “Kongre günü belli olacak” demekle yetindi. Kongre kulübün tesislerinde 16 Haziran Cumartesi günü akşamı 21.30’da gerçekleşecek. Çoğunluk sağlanamaması halinde 23 Haziran Cumartesi gününe ertelenecek. Aynı saat ve aynı yerde bu sefer çoğunluk aranmaksızın gerçekleşecek.

 

BELEDİYE DESTEĞİ OLMADAN OLMUYOR

 

Gerek yarı profesyonel konumdaki Bölgesel Amatör Lig’de gerekse profesyonel liglerde ilçe ve il takımlarının belediye desteği olmadan mücadeleyi ve varlığını sürdürmesi çok zor. Geçtiğimiz yıllarda çıkan yasayla kulüp başkanlarının belediye başkanlığı yapması yasak. Belediyelerin, kentin kulüplerine belediye kasasından destekte bulunması da zor. Belediyelerin desteği daha ziyade ayni destekle veya kulübe kaynak yaratmakta oluyor.

 

DESTEĞİMİZ KAYITSIZ ŞARTSIZ SÜRECEK

 

1911 Çerkezköyspor geride bıraktığımız sezonda da Çerkezköy Belediyesi’nden hayli destek gördü. Belediye Başkanı Vahap Akay futbolda A takımı özellikle iç saha maçlarında hiç yalnız bırakmadı, manevi desteğini de gösterdi. Kongre öncesi Marmara Haber’e konuşan Vahap Akay bu desteğin önümüzdeki sezon başkan farkı gözetmeksizin süreceğini de söyledi. Akay kulübün başkanlığına kimin seçildiğiyle ilgili ve müdahil olmadığını, kulüp üyelerinin tercihi hangi başkan ve yönetimden olursa olsun desteğinin süreceğini kaydetti.

 

3’NCÜ LİGİ HEDEFLEMELİYİZ

 

Takımı belediyenin desteklemesinin yetersiz kalacağına dikkat çeken Vahap Akay beklentisine yönelik çağrıda da bulundu. Bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de çevreden ve yakın mesafeli il ve ilçelerden rakipler ile mücadele edeceklerini hatırlatan Akay, “Önümüzdeki sezon 3’ncü Lig’i hedefleyen bir takım kurmalıyız ve hedefe mutlaka birlikte ilerlemeliyiz.

 

ÖNCE ESNAF DESTEKLEMELİ

 

BAL’ın dahi bu kentin esnafına, seyyar satıcısına önemli ekonomik katkıları olacaktır. Bir de 3’ncü Lig’e yükselmeyi başarırsak rakiplerimiz ile oynadığımız her iç saha kaçı, takımlarının ve taraftarlarının etkisiyle ilçemize hem sosyal, hem ekonomik canlılık getirecektir. Bu katkının ilçemiz esnafı da farkında olmalı ve kulübün çok daha üst liglerde mücadele edebilmesi için elinden gelen desteği göstermeli” diye konuştu.

 

Morgil: Oyna Derlerse Oynar, Çalıştır Derlerse Çalıştırırım

 

Emre Morgil geçen sezonun son sekiz haftasında takımda teknik direktörlüğü üstlenerek Tekirdağ Süper Amatör Lig şampiyonu yaptı. Ergene Velimeşespor’un 3’ncü Lig’e yükselmesiyle birlikte takım Çorluspor 1947 ile eleme maçı oynamadan Bölgesel Amatör Lig vizesini edindi. Morgil, Marmara Gazetesi’ne yaptığı açıklamada önceki sezonlarda futbol da oynadığı 1911 Çerkezköyspor ile arasında bir gönül bağı olduğunu belirtti.

 

ANKARA’DA DİNLENİYOR

 

Kendisinin de kongre sonucunu beklediğini kaydeden Morgil, “Murat başkan devam edecek mi, etmeyecek mi, ben de bilmiyorum. Ancak kongre sonrası kulüpten gelecek her tür teklife açığım. ‘Oyna’ derlerse çıkar oynarım. Takımın başına geç veya yardımcı antrenörlük yap derlerse, onu da yaparım. Hiçbir şekilde tasarrufları olmazsa da tercihlerine saygı duyar, gönülden desteklerim” dedi. Ailesiyle birlikte Ankara’da olan tecrübeli futbolcu teknik direktörlükteki ilk deneyiminde şampiyonluk mutluluğu yaşamıştı. Morgil’in süper amatör lig yanısıra bölgesel amatör lig tecrübesi de var.

 

Olası Rakipler Takım Kurmaya Başladı

 

Geçen her süreç 1911 Çerkezköyspor’un aleyhine eşleşirken kongresini geride bırakan veya bu sezon kongresi olmayan birçok kulüp teknik heyetlerini oluşturdu. Transfer hareketliliği başladı. 1911 Çerkezköyspor’un olası rakiplerinden Kocaeli temsilcisi Çayırovaspor transferde kolunu çabuk sıvadı. Yeşil siyahlılar geçen sezonki performansı ile dikkatleri üzerine çeken Uzunköprüspor kaptanı ve golcüsü Serhat Görmez’i renklerine bağladı bile. Yine olası rakiplerden Gebzespor kongrenin ardından önce iç transfere yöneldi. Yusuf Öztürk başkanlığındaki yeni yönetim önce iç transfere yönelip kalecisi Yusuf Kılıç ve Mustafa Ertuğ ile sözleşme yeniledi. Antalya takımı olmakla birlikte Trakya’ya Serik Belediyespor da göz dikerken geçen sezon Çorluspor 1947’de top koşturan Erdi Taşkent ile Edirne Belediyesi Edirnespor’da oynayan Muhammet Akdeniz’i renklerine bağladı.

 

Beş Rakibi Şimdiden Kesinleşti Gibi

 

1911 Çerkezköyspor’un grubunda Edirne’den Edirne Belediyesi Edirnespor ve Uzunköprüspor, Kırklareli’denLüleburgazspor ve Babaeskispor, kentlisi Çorluspor 1947’nin yer alması kesin gibi. Bu sezona kadar BAL’da Trakya ili takımları hep aynı grupta yer aldı. 1911 Çerkezköyspor’un grubunda ayrıca İstanbul’dan üç dört takımla birlikte Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Zonguldak, Bolu, Karabük, Bartın illerinden bir kaçının temsilcileri yer alacak.