Çerkezköy Gücünü İhracatta da Kanıtladı

Çerkezköy OSB Başkanı Eyüp Sözdinler geçen yıl ülke genelinde ihracattaki daralmaya rağmen Çerkezköy'den 30 firmanın ihracatta ilk 1000 listesinde yer aldığını, rakamların da Çerkezköy

GÜNDEM 13.06.2017 11:47:00 0
Çerkezköy Gücünü İhracatta da Kanıtladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi – TİM tarafından açıklanan, “İlk 1000 İhracatçı” listesinde Çerkezköy OSB’den 30 firmanın yer alması yüzleri güldürdü. Bir süre önce İstanbul Sanayi Odası – İSO tarafından açıklanan, “İlk 500” listesinde de ÇOSB’den 19 firma yer almıştı. Çerkezköy OSB Başkanı Eyüp Sözdinler konuya dair yaptığı yazılı açıklamada eksiksiz ve kusursuz fiber optik donanımlı altyapılarının, açıklanan bu geniş çaplı araştırmaların sonuçlarınınÇOSB’nin her zaman söyledikleri gibi öncü ve örnek bir OSB olduğunu kanıtladığını belirtti.

GÜCÜMÜZÜ ORTAYA KOYUYOR

TİM’in ilk 1000 ihracatçı listesini değerlendiren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “İstanbul Sanayi Odası’nın ‘En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ ve ‘İkinci En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ listesinde Çerkezköy OSB’den her yıl çok sayıda sanayi kuruluşu yer almaktadır. TİM’in 2016 verileriyle gerçekleştirdiği araştırmada ÇOSB’den 30 katılımcımızın yer aldığı görülüyor. İSO İlk 500 Firma-2016 araştırmasına ÇOSB’den 19 firmamız girmişti. Türkiye’nin bu en önemli iki araştırması ÇOSB’nin gücünü ortaya koymaktadır” dedi.

DARALMAYA RAĞMEN…

Eksiksiz ve kusursuz fiber optik donanımlı altyapılarının, açıklanan bu geniş çaplı araştırmaların sonuçlarınınÇOSB’nin her zaman söyledikleri gibi öncü ve örnek bir OSB olduğunu kanıtladığını kaydeden Sözdinler, “TİM’in araştırması başka bir gerçeği daha ortaya koymaktadır. 2015 rakamlarıyla ‘En Büyük 1000 İhracatçı Firma’ araştırmasına ÇOSB’den 23 firma girmişken 2016 listesine 30 ihracatçı katılımcımızın girdiğini görmekteyiz. Türkiye genelinde ihracatta görülen daralmaya karşın ÇOSB’de ihracatçı firma sayısı artmıştır. Bu artış ÇOSB yönetimi olarak göğsümüz kabarmaktadır” diye konuştu. Sözdinler şöyle devam etti:

ÜRETİME VE İHRACATA DEVAM

“Üretmeye devam edeceğiz. Biz üretip ihraç edeceğiz, Türkiye ekonomisi büyüyecek. Katılımcılarımızı kutluyor, üretim ve ihracat başarılarının artarak sürmesini temenni ediyorum. Katılımcılarımızın katma değeri yüksek ürünler üreterek sürdürülebilir üretim, sürdürülebilir ihracat yaparak küresel rekabette yer alabilmesi, ayakta kalabilmesi için son teknolojik altyapı yatırımlarını artırarak sürdüreceğiz.”

Haber: Hüseyin GÖKÇELİ