İYiyim, İyiyiz, İyiler Daha İyi Olacağız!

Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan gerek Optimed Hastanesi gerekse Trakya'daki tüm hastanelerin ekipman olarak da, hekim ve sağlıkçı kadrosu olarak da çok iyi ve hazır olduğunu belirtip, "A

GÜNDEM 7.06.2017 20:06:00 0
İYiyim, İyiyiz, İyiler Daha İyi Olacağız!

Yurt Dışından Niye Hasta da Almayalım

 

Teknoloji üretiminde henüz emekleyen bir ülke olarak örneğin otomotiv sektöründe sanayimiz ağırlıklı montaj üzerine. Bu sağlıkta da böyle. İlacından hemen her tür cihazına kadar ithalatçı ülkeyiz. Bu dışa bağımlılığımız Tekirdağ Gümrükler Müdürlüğü’nün her ay düzenli olarak yayınladığı ve basına aktardığı, Tekirdağ’daki dış ticaret hacmi rakamlarında da kendisini ifade ediyor. İhracatımız, ithalatımızın neredeyse küsuratı kadar. Aşmanın yolları var mı, var. Sağlıkçılar bulmuş.

 

KAPASİTEMİZİ KULLANMALIYIZ!

 

Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Recep Çalışkan sağlık turizmine ilişkin olarak, “Sağlıkta ve sağlık turizminde Trakya’nın bir yerlere gelmesi zorunluluktur, gerekliliktir. Mevcut kapasitemizi kullanmalıyız. Kendi hastamız var ama niye yurt dışından hasta ve döviz almayalım. Kaldı ki cihazlarımızın büyük bir kısmı döviz karşılığı, yurt dışından geliyor. Biz de yurt dışından hasta alalım. Ve belki de cihazlara ödediğimiz paradan çok daha fazlasını geri alabiliriz” dedi.

 

Ülkemizde uzun süredir konuşulan sağlık turizminde Trakya merkezli yapılan hamleyi dünkü manşetimizde paylaşmıştık. Günümüzde en küçük ölçekli, iki ortaklı, esnaf tipi işletmelerde dahi ortakların ilişkileri, ortaklıkları bozulabiliyorken var olan bir kaynak veya genel tabiriyle pastaya aynı sektörün içinde yer alanların ortaklaşa yönelmesi bakımından da aslında güzel bir hamle. Şayet hayata geçerse kazananın önce ülkemiz,  sonra bölgemiz, ardından Optimed Hastanesi dahil olmak üzere kamusu, özeli, üniversitesi ile sağlık kuruluşlarının olacağı çok net.

 

TEK BAŞINA YETMEZ

 

Dahası, dahası bu maya tutarsa otelcisi, taksicisi, lokantacısı, rehberi… ile çok sayıda kişi ve kurumun da ekonomik getirisi, yaşam standardının kalitesi artacak. Dünkü sayımızda manşetimizden duyurduğumuz bu önemli gelişmenin ayrıntılarını yine Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Recep Çalışkan ile görüştük. Çalışkan ülkemizin de bölgemizin de sağlık turizmine hem ekip hem ekipman olarak hazırlıklı olduğunu belirtmişti ama tek başına yetersizliğine de dikkat çekti:

 

İYİ OLMANIN SINIRI YOK

 

 “Türkiye sağlık turizmine insan altyapısı olarak son derece hazır. Ama bu tek başına yetersiz.  Bu temel düşüncede sağlık turizmiyle ilgili Tekirdağ’daki çalıştay dünyanın pek çok ülkesinden ülkemize yoğun bir hasta akışının başlaması ve giderek artması üzerine düzenlendi. İleride, şu anda bulunduğumuz yerden çok daha üst seviyelere gelmeyi planlıyoruz. Öncelikli olarak kalite, ardından ulaşılabilirlik anlamında ülkemiz şu an epey iyi bir yerde. Daha iyisi olmaz mı, her şeyin daha iyisi var. Çabamız hep daha iyisi için çünkü iyi olmakta sınır yok.

 

HEPİMİZ HAZIRIZ

 

Gerek hastanemiz gerekse etrafımızdaki hastaneler şu an donanım olarak çok iyiler. Yurtdışında ki herhangi bir hastanenin en üst seviyede olanı, ancak bu kadar olur. Bizde akredite olup belli bir kaliteyi, standartları aldıktan sonra da dünyaya sağlık hizmeti vermeye hazırız, hazır olduğumuzu söylüyoruz. Trakya olarak sağlık turizminde de yer almak istiyoruz.”

 

SERBEST BÖLGE’NİN ÇOK DIŞINDAYIZ!

 

Çalışkan, “Sağlıkta serbest bölge tartışmalarının çok dışındayız. Sağlıkta konunuzun dışına çıktığınız anda esas kendi işinizi unutuyorsunuz. Bir de ülkenin siyasi gidişi ve dünyadaki konjonktürleri var. Kendi işinizden uzaklaşmamak lazım. Benim işim, sağlık. Hastanenin en yetkili kişisi olarak bu hastaneyi daha iyi noktalara nasıl getiririm, onun için uğraşıyorum. Şu an için ‘iyiyim’ diyorum ama iyi olmak beni çok ilgilendirmiyor. İyinin sınırı yok. Yarın, bugünkünden daha iyi değilsem ben başarısızım” dedi.