Yeni Nesil Çevreci

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Edirne'de sıra dışı bir etkinliğe imza atıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, "İstatistiklere ve kendi çocuğuma baktığımda gÃ?

GÜNDEM 7.06.2017 20:02:00 0
Yeni Nesil Çevreci

Edirne Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde farkındalık yaratmak adına Çevre Dostu Torba ,Çevre ve Çocuk Ajandası ile Atatürk baskılı tişört dağıtıldı. Valilik işbirliğinde, Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen etkinlikte Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, “Hani sevdiklerimizi kaybettikten sonra anlarız onları bir daha geri getirmek mümkün değildir. Çevre de öyle. Kaybettikten sonra bir daha geri getirmek, eskiye döndürmek gerçekten mümkün değil” dedi. Tören ve etkinliğe Gegeoğlu ile birlikte mevkiidaşı Selçuk Çakır ve Edirne Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından, düzenlenen yarışmalarda ödül alan okullara çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

GELECEK NESİLLER İÇİN ÖNEMLİ

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu da geri dönüşümün gelecek nesiller için önemli olduğunu, belediye olarak geri dönüşüme büyük katkı verdiklerini söyledi.Yeni neslin çevreye kötü davranmadığını anlatan Gegeoğlu, “İstatistiklere ve kendi çocuğuma baktığımda görüyorum ki yeni gelen nesil bizim kadar kötü davranmıyor doğaya. Doğaya değer veriyor ve öyle davranıyor. Ben bunun bir şans olduğunu düşünüyorum. Biz Edirne Belediyesi olarak geri dönüşüm adına aklınıza ne geliyorsa hepsini toplamaya çalışıyoruz. Buradan da Edirneliler’e bir çağrı yapalım. Lütfen çöplerimizi ayıralım ve geri dönüşüme katkı sağlayalım. Göreceğiz ki o zaman çok farklı bir dünyada yaşama şansı yakalayacağız” dedi.

 

EĞİTİM ŞART

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül, çevreyi korumanın ve yaygınlaştırılmasının eğitim kanalıyla olacağını belirterek, “Çevre problemlerinin çözümünde uluslararası çalışmaların yanında kamu kurum ve kuruluşlarından eğitim kurumlarına, özel kuruluşlardan sivil toplum örgütlerinden bireylere kadar tüm kesimlerin katkısı büyük önem arz etmektedir. Çevreyi koruma bilincinin oluşturulması ve toplum geneline yaygınlaştırılması eğitimle doğrudan ilgilidir” diye konuştu.

 

Haber / Ayşenur AYDIN