Trakya Üniversiteleri Erasmus'u Arttıracak

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) bünyesinde yer alan üniversitelerin katılımıyla düzenlenen "I. Bölgesel Erasmus Plus Toplantısı", Kırklareli Üniversitesi'nin ev sahipliğinde; KLÜ Kayal?

GÜNDEM 6.06.2017 00:54:00 0
Trakya Üniversiteleri Erasmus

Toplantıya Çanakkale 18 Mart, Trakya ve Namık Kemal Üniversiteleri’nden Erasmus Kurum Koordinatörleri ile personeli katıldı.Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Bülent Şengörür, Trakya’daki üniversitelerin Erasmus projelerini arttırması gerektiğini söyledi. 

 

KLÜ ÜÇ PROJE YÜRÜTÜYOR

 

Toplantı Kırklareli Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özen Özer’in açılış konuşması ile başladı. Özer, Kırklareli Üniversitesi’nin 2010 yılında Erasmus programına dahil olduğunu belirterek üç ayrı projeden birisinin yeni kabul edildiğini; Sakarya Üniversitesi ve Kırklareli TSO paydaşlığındaki projede 10 öğrenci ve beş personel hareketliliği olacağını kaydetti. Özer diğer iki projede 67 uluslar arası kurumsal proje imzalandığını; 190 öğrenci 171 personel hareketliliğinin yaşandığını kaydetti. Ardından uzmanlar Rüveyda Öztürk Başol, Rahmi Akıncıoğluf ve Mustafa Emre Kan tarafından projelere dair bilgilendirmede bulunuldu.

 

DAHA ÇOK PROJE YAPMALIYIZ

 

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Bülent Şengörür de heyet ile bir araya gelerek uluslararası ilişkilerin üniversitelerin gelişmişlik göstergelerinden biri olduğunu ve bu konuya büyük önem verdiklerini belirtti. Şengörür, “Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversiteler olarak daha çok bir araya gelmeli ve daha çok proje yapmalıyız” dedi. Şengörür; Erasmus Kurum Koordinatörleri Namık Kemal Üniversitesi’nden Prof. Dr. H. Ersin Şamlı, Trakya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden Uzm. Ali Emrah Tokatlioğlu’na günün anısına onurluk takdim etti.

 

Haber / Gökhan TEKER