Lideri İthal Çete Topyekûn Kodeste

Edirne'de kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak 84 yaşındaki İ.Z.'yi 56 bin lira dolandıran çetenin İran asıllı elebaşı NaeemiZohreh, Edirne polisinin İstanbul'da düzenlediği operasyon yakaland?

GÜNDEM 30.05.2017 22:25:00 0
Lideri İthal Çete Topyekûn Kodeste

56 BİN LİRA BULUNDU

 

Otomobil ve içinde bulunan kadın S.S. ile T.D. ve S.A.'nın üzerlerinde yapılan aramada 56 bin lira bulundu. Polisin gözaltına aldığı üç kişi, soruşturmalarının yürütülmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis üç şüphelinin, Edirne'de yaşayan 84 yaşındaki İ.Z.'yi, kendilerini telefonda polis ve savcı olarak tanıtıp korkutarak, bankadan çektirdikleri 56 bin lirasını dolandırdığını belirledi. Haklarında dolandırıcılıktan kaydı bulunan şebekenin üyeleri S.S., T.D. ve S.A.'yı emniyetteki soruşturmalarının ardından önceki gün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelilerin üzerinde bulunan 56 bin lira ise dolandırdıkları İ.Z.'ye teslim edildi.
 

ZOHRER DE TUTUKLANDI


Tutuklanan şüphelilerden alınan ifadeler sonucunda çete liderinin İstanbul'da yaşayan İran asıllı NaeemiZohreh olduğunu belirledi. İstanbul'a giden polis, evinde bulunmayan İranlı Zohreh'nin oturduğu dairesinin kapısını çilingir yardımıyla açarak arama yaptı. Aramada 10 cep telefonu, bir çelik kasaya el konuldu. Polis ekiplerince yapılan takip sonucu yakalanan İranlı NaeemiZohreh, Edirne’ye getirildi. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Zohrehde tutuklandı.

 

Haber / Celal KARAKURT