İlk Golü CHP'den Yedik

Trakya Platformu Hukuk Kurulu Üyesi Av. Bülent Kaçar, Ergene kirliliğini çözemeyen iktidarın Trakya'da doğal gaz santralini kamu eliyle bile çalıştırmayı beceremediğini belirtti.

GÜNDEM 30.05.2017 00:20:00 0
İlk Golü CHP

Ana muhalefetin de Trakya planlamasını siyasi iktidara, sermayenin anlık çıkarlarına terk ettiğini söyledi. Kaçar, “Trakya doğası ilk golü 2004’de CHP’den yedi” dedi.

 

Edirne Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu tarafından düzenlenen 'Trakya Planlaması ve Termik Santraller' başlıklı panelde iktidarın 'çevre düzeni planı' adı altında yayınladığı her şeyin çevre düşmanı bir proje olarak geri döndüğü belirtildi... Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu ve Trakya Platformu Hukuk Kurulu Üyesi Av. Bülent Kaçar, Ergene kirliliğini çözemeyen iktidarın Trakya'da doğal gaz santralini kamu eliyle bile çalıştırmayı beceremediğini belirtirken, ana muhalefetin de Trakya planlamasını siyasi iktidara, dolaysıyla sermayenin anlık çıkarlarına terk ettiğine dikkat çekti.

 

PLANLARIN KALKMASINI ONAYLADILAR

 

Panelde 'Trakya Plan Değişiklikleri ve Termik Santraller' konulu sunum yapan Avukat Bülent Kaçar, Trakya doğasının ilk golü 2004 yılında ana muhalefetten yediğini belirtti. Kaçar, “Maalesef 2004'te planların kaldırılmasına ana muhalefet onay verdi. Trakya'da ne değişti de bu planı değiştirdiniz diyecektiniz. Demediniz. Aksine iki yıl sonra onaylanmasına hatta kendi il genel meclislerinizce ve il belediyelerinizin meclislerinizde hararetle onaylanmasını savunup el kaldırdınız. O, 1/25.000'lik planlar siyasi iktidarın 1/100.000'lik planına uygun hazırlanmıştı. Ki o zaman Marmara Çevre Platformu (MARÇEP), il ve ilçelerde bir sürü bilgilendirme toplantıları yapmış olmasına rağmen” dedi. Kaçar, ayrıca şunları söyledi:

 


ENCÜMENDE CHP’NİN DÖRT BAŞKANI VARDI


Siyasi iktidarın bu plan hamlesinin önünü açan Trakya Kalkınma Birliği'nin (TRAKAB) 7 kişilik encümeninde maalesef şu an CHP'nin 4 belediye başkanı vardı. Yani 4'e 3 çoğunluğu da vardı valilere karşı. Bu encümen ne yaptı? Siyasi iktidarın belediyesiyle İstanbul Metropolitan Merkezi ile protokol yapıp Trakya planlanmasını siyasi iktidara, dolaysıyla sermayenin anlık çıkarlarına terk etti. Bugünkü bütün projelerin ardında bu vardır. Yani o zamanki siyasi iktidarla anlaşan ana muhalefet partisi. Küçük ana muhalefeti ayırmıyorum, onlar da belediye meclislerinde vardı. Bildiğim kadarıyla Kırklareli’de iki meclis üyesi 'Hayır' dedi.


 

ADINDA ÇEVRE OLAN BAKANLIKLA MÜCADELE

 


Şimdi ben bunu soruyorum… Ey fosil yakıtçılar, ey termik santralciler, ey kömür zihniyetliler. Siz daha Trakya'da bir doğal gaz santralini daha kamu eliyle bile çalıştırmayı beceremiyorsun, nasıl olur da Trakya'da hemen her ilçeye kömürlü santral kurarak Trakya'yı kömür kazanına çevirmeye kalkarsın. Sen ki Ergene kirliğini çözememiş bir iktidarsın. Adına çevre düzeni planı olan ve siyasi iktidarın yayınladığı her şey çevre düşmanı. Çevreyi koruması gereken planlar tersine kirlilik, taş ocağı, termik santral olarak geliyor. Adında çevre olan her şey tam aksine doğa düşmanı. Bizde adında çevre olan bir bakanlığa karşı çevre mücadelesi veriyoruz.”

 

Haber / Şaban KARDEŞ