Sıfır İş Kazası İçin İkinci Hamle

Soma Maden faciası sonrası 6331 sayılı yasa ile iş kazaları ve cinayetlerinin önüne geçemeyen Hükümet ikinci hamleyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla milletin ayağına giderek attı. Müs

GÜNDEM 29.05.2017 03:21:00 0
Sıfır İş Kazası İçin İkinci Hamle

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay ve beraberindeki heyet, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik, İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır" programı kapsamında Kırklareli'deİŞKUR Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısına katıldı. Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı heyeti, SGKKırklareli İl Müdürü Tahsin Halcı, İŞKUR Müdürü Hasan Aksoyda yer aldı.

 

HER 15 SANİYEDE BİR YÜZLERCE KAZA, KAYIP

 

 İş kazaları ve meslek hastalıklarının dünyanın temel problemlerinden biri olduğuna dikkati çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, "Her yıl milyonlarca insan bu kazalarda hayatlarını kaybediyor. İstatistikler eğer doğruysa her 15 saniyede yüzlerce kaza oluyor ve kayıplar oluyor" dedi.Alpay, program kapsamında bakanlığın bütün üst düzey bürokratlarının tüm illeri ziyaret ettiğini söyledi.

 

MİLLETİN AYAĞINA GİDİN

 

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısında milletin ayağına gidilmesi gerektiğini söylediğini dile getiren Alpay, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla çalışma hayatında milli seferberlik programları başlattık. Tüm kesimleri ziyaret ettik. Buralardan aldıklarımızla, yönetmelik ve genelgeyle hemen düzenleyeceğimiz şeyler varsa düzenledik,

 

İNŞAAT İŞÇİLERİNİ DİNLEDİLER

 

Farkındalık oluşturulması gereken hususlarda farkındalık oluşturarak, kanun hazırlığı yapılması gereken konularda kanun hazırlıkları yaparak ziyaretlerimizi tamamladık. İkinci turda yine 81 ilimizi ziyaret ederek artı istihdam teşvikimizi anlatmak ve yaygınlaştırmak için dolaştık" dedi. Alpay ve beraberindekiler toplantı sonrası şantiyeleri ziyaret ederek, inşaat işçilerinin dertlerini dinledi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ