Ret Edilmek Yazara Güç Verir

"O Öyle Olmadı"nın yazarı Ercan y Yılmaz, gençleri yazmaya teşvik edip öykülerini yayın kurulunda yer aldığı Öykü Gazetesi'ne göndermeye çağırdı. Yazıların yayınlan

GÜNDEM 29.05.2017 03:10:00 0
Ret Edilmek Yazara Güç Verir

Yazmaya lise yıllarında başlayan, ilk eseri Yürüyen Siyah adlı şiir kitabı 2013’te yayınlanan, beşinci ve son eseri “O Öyle Olmadı” ile dikkatleri üzerine çeken Yazar Ercan y Yılmaz, Darıcalı sevenleri ve edebiyatseverleri ile Darıca Kitabevi’nde buluştu. Yılmaz gençleri yazmaya teşvik edip öykülerini yayın kurulunda yer aldığı Öykü Gazetesi’ne göndermeye çağırdı

 

GENÇLERİ YAZMAYA TEŞVİK ETTİ

 

Gerek ülkemiz gerek dünyamızda yaşanan olumlu olumsuz gelişmelerden etkilenmeyen yazar olmadığını, o ruh halinin yazarın eserlerine de yansıdığını kaydeden Yılmaz kendisini dinleyip sohbet etmeye gelen gençlere yazıp yazmadıklarını sordu ve mutlaka yazmaları gerektiğini tavsiye etti. Yazılanların yayınlanması için yayınevlerinin yanı sıra yaşanılan kentteki yerel basının da değerlendirilebileceğini kaydeden Yılmaz bir diğer mecra olarak ise Can Yayıncılık’ın bünyesindeki Öykü Gazetesi’ni gösterdi. Yılmaz öyküsü olan gençlerin eserlerini kendisinin de yayın kurulunda yer aldığı Öykü Gazetesi’ne mutlaka göndermelerini tavsiye edip şunları söyledi:

 

DAHA İYİSİ İÇİN MOTİVE OLUN

 

“Öykülerinizin yayınlanacağı garantisi yoktur ama kesinlikle okunup değerlendirilecektir. Size yayınlanmasa dahi dönüş yapılacaktır. Gazetemizin bir diğer özelliği en tanınmış olanlar ve şahsım dahil olmak üzere kişilerin öykülerinin yayınlanma sıklığı, üç sayıda birin üzerinde olmaz. Öte yandan bir öykü yazdınız ve herhangi bir yayın evine gönderdiniz, yayınlanmadı. Öncelikle bu kesinlikle okunmadığı anlamına gelmez, okunmuştur, yayınlanmaya değer görülmemiştir. Bu sizin moralinizi bozmamalı. Israrla ve daha iyisini yazmak için motive etmelisiniz. Bu tür durumlar genellikle yazarı daha fazla motive eder ve hırslandırır. Ret edilmek yazara güç verir.”

 

MUTLAKA OKUYUN MUTLAKA SOHBET EDİN

 

Yazmak isteyen kişinin mutlak surette okuması gerektiğine dikkat çeken Ercan y Yılmaz, “Kafasının karıştığı gerekçesiyle okumadığını söyleyen yazarlara da denk geldiğimiz oluyor ama bu kesinlikle yanlış bir kanı” dedi. Okumanın kişinin ufkunu açmasından kelime ve cümle hazinesinin gelişmesine kadar çok önemli katkıları olduğunu belirten Yılmaz öğrenmenin bir diğer yolunun sohbetten geçtiğini, kişinin kendisinden yaşça çok küçük birilerinden dahi sohbet esnasında öğrenebileceği çok şey olduğunu söyledi.

 

1001 GECE MASALLARI’NI ÖZELLİKLE TAVSİYE ETTİ

 

Bir başka soru üzerine Ahmet Hamdi Tanpınar, Orhan Pamuk, Sait Faik Abasıyanık’ın kendisini etkileyen yazarlar olduğunu kaydeden Yılmaz gençlere dört bin sayfalık “1001 Gece Masalları”nı okumalarını tavsiye etti. Marcel Proust’un 3 bin 600 sayfalık eseri “Kayıp Zamanın İçinde”yi de tavsiye ettiği eserlerin arasında gösteren Yılmaz bir yaz tatili süresinin eserin okunabilmesi için yeterli olduğunu kaydetti.