Edirneli Nessebar'ıNessebarlı Edirne'yi Tanıyacak Bilecek

IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programıyla Bulgaristan'ın Nesebar Belediyesi ile birlikte 451 bin 837 Euro hibe almaya hak kazan Edirne Belediyesi, proje ortağı Nesebar Belediyesi ile ilk toplantısını yaptı.

GÜNDEM 25.05.2017 20:53:00 0
Edirneli Nessebar

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programıyla, Edirne Belediyesi’nin liderliğinde, Nesebar Belediyesinin ortaklığı ile yürütülen "Edirne ve Nesebar'ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazinelerinin Tanıtılması" isimli projenin ilk heyetler arası toplantısı Edirne'de yapıldı.

 

KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRAS
 

Söz konusu projeyle her iki bölgenin de ziyaretçilere kültürel ve tarihi mirasını daha iyi tanıtabilmek için bilgi iletişim teknojilerineyönelik alt yapının oluşturulması ve kentlerin turistik cazibesinin artırılması hedefleniyor. Proje kapsamında Edirne Belediyesi, insanların faydalanabilmesi için şehrin çeşitli yerlerine sekizer adet dış ve iç mekankiosku kuracak, akıllı telefon aplikasyonları ile uygulamaya erişebilinecek.

 

BELEDİYE HİBE DESTEK ALMIŞTI


Projeyle ayrıca, Edirne ve Nessebar'da birer adet turizm festivali düzenlenecek, otantik folklor performansları, yerel gıda ürünleri sergilenecek. Kentin tarihi, kültürel, doğal güzelliklerinin anlatıldığı fotoğraf sergisi düzenlenecek. Toplam bütçesi 451 bin 837 Euro olan bu projeye için Edirne Belediyesi, 213 bin 630 Euro hibe almaya hak kazanmıştı.

 

Haber / Celal KARAKURT