Okul Öncesi Çocuklara Diş Hekimleri Sevdirildi

Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya'nın sosyal kültürel gelişimini de destekliyor. Kırklareli'nde okul öncesi çocuklara diş hekimlerini sevdirmek için hazırlanan 43 bin 540 TL tutarındaki projenin yüzde 9

GÜNDEM 25.05.2017 20:44:00 0
Okul Öncesi Çocuklara Diş Hekimleri Sevdirildi

Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen 2016 yılı Sosyo-Ekonomik Mali Destek Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, “Diş Hekimimi Seviyorum’’ projesinin kapanış toplantısı yapıldı. Trakyaka Genel Sekreteri Mahmut Şahin ajans olarak bölgenin sadece ekonomik değil kültürel gelişmesinin de önem taşıdığını kaydedip özetle şunları söyledi:

 

KÜÇÜK BÜTÇELER İLE ÖNEMLİ İŞLER

 

“Sosyal içerikli projelerin en güzel taraflarından biri küçük bütçelerle önemli işler başarmak. Bu projede çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı kontrolleri yapıldı, çocuklarda diş hekimi korkusunun engellemesi amacıyla diş hekimlerine çocuklarla iletişim eğitimi verildi. Ajansımız bu projeye yaklaşık 40 bin TL’lik bir destek sağladı.”

 

GENİŞ KAPSAMLI

 

Proje kapsamında ayrıca okul öncesi öğretmenlerine, öğrencilere anlatmaları için ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi. Kırklareli Merkez ve Kofçaz ilçelerinde çocuklar ağız ve diş sağlığı merkezine götürüldü. Korkuları yenilip sağlık kontrolleri yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli genel aneztezi altında  yapılan diş tedavileri hakkında bilgilendirildi. Zihinsel engelli çocukların genel anestezi ile diş tedavisinin yapılabileceği ailelerine anlatıldı. Merkez ilçedeki özel eğitim okullarındaki öğrencilerin diş taraması yapıldı, eğitim verildi.

 

YÜZDE 90’I AJANSTAN

 

Bürokratların da katıldığı toplantı sonunda Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İl Müdürü Mehmet Karaman tarafından Genel Sekreter Şahin’e katkılarından dolayı onurluk ve çiçek takdim edildi. Projenin 43 bin 540 TL’lik toplam bütçesinin yüzde 90’na denk gelen kısmı ajans tarafından sağlandı.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ