Verdiği Hizmeti Satın Almış

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü'ndeki yolsuzluğun rakamı 5 milyon TL. Kooperatif iştiraki Tarnet'in üç eski yöneticisi çiftçi parasıyla piyasadan teklif dahi almaya gerek görmeden Ã

GÜNDEM 25.05.2017 14:01:00 0
Verdiği Hizmeti Satın Almış

Bir yazılım ve bilişim firması olan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü’ndeki yolsuzluk iddiasının toplam yekûnu 5 milyon TL. Eski Genel Müdür Batuhan Akyılçın, eski genel müdür yardımcısı Taylan Tunasar ile İrfan Oral Tarak hakkında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından tutulan rapora göre üçlü çiftçinin parasını har vurup harman savurmuş.

 

DÜZGÜN İCRAATLARI YOK

 

Yine kamuoyundan sır gibi saklanmaya çalışılan aleni yolsuzluk davasına ilişkin hazırlanan rapora göre üçlü yetkisini çiğnemiş. Kendi ürettiği hizmeti satın almış. Piyasada ticari karşılığı olmayan veya alıcı bulunmayan, adeta depoda çürümeye terk edilen ürünleri satın almış. Daha da ötesi ilişkide oldukları firmalardan birine hiçbir ürün veya hizmet karşılığı olmaksızın ödeme de bulunmuş.

 

BAKAN ÇELİK’E SORULAR

 

Konuyu gündeme CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr.Okan Gaytancıoğlu gündeme getirdi. Gaytancıoğlu; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e verdiği belgeleriyle birlikte verdiği soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı, konulara açıklık getirilmesini istedi. Çelik’in sorulara vereceği yanıtı kamuoyu da merakla bekliyor:

 

SUSKUNLUĞUNUZ SÜRECEK Mİ

Tarım Kredi Kooperatifi ve iştiraklerindeki bu usulsüz harcama ve işlemlerle ilgili olarak sessizliğinizi korumaya devam edecek misiniz?

 

ERİŞİM YASAĞI NE DEMEK OLUYOR

 

Tarım Kredi Kooperatifleriyle ilgili yolsuzluk haberlerine kurumca bir açıklama yapılması yerine erişim yasağı getirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

BU ŞİRKETİN ADI NEDİR

 

 

Şirketin sağlayabileceği halde başka bir şirketten hizmet alınmasının nedeni nedir? Bu şirketin adı nedir? Daha önce bu şirkete iş yaptırılmış mıdır? 

 

HAKKINDA İŞLEM

YAPILAN BİRİ VAR MI?

 

Söz konusu hizmet alımı ile ilgili görevi kötüye kullanmalarından dolayı sorumlu tutulan yöneticiler var mıdır? Haklarında bir işlem yapılmış mıdır?