Bu Müze Kıpır Kıpır

Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuvarı bünyesinde kurulan Müzik Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin ürettiği enstrümanların sergileneceği Müzik Teknolojileri Müzesi törenle açıldı.

GÜNDEM 22.05.2017 21:31:00 0
Bu Müze Kıpır Kıpır

Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuvarı bünyesinde kurulan Müzik Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin ürettiği enstrümanların sergileneceği Müzik Teknolojileri Müzesi, düzenlenen törenle açıldı.Müzik Teknolojileri Bölümü'nün Çalgı Yapım Atölyesi'nde üretilen eserler, Ertuğrul Mahallesi Sefa Sokak'ta açılan Müzik Teknolojileri Müzesi'nde sergilenmeye başlandı. Müzede neyden gitara, kanundan kemençeye, kemandan bağlamaya, kavaldan davula kadar çok sayıda enstrüman sergileniyor.

 

KÜLTÜR SANAT SOKAĞI OLACAK

 

Açılış töreninde konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Gördüğünüz bina, buradaki üç adadan biri. İlk adada tarihi Tekirdağ fotoğraflarının sergileneceği Tekirdağ Tarihi Müzesi yer alacak ve çevresindeki betonarme binalar kamulaştırılıp yıkılacak. Belediye hizmet binamız ve Müzik Teknolojileri Müzemiz ikinci adayı oluşturuyor. Arka sokakta bir binamız daha var. Orayı da restore edeceğiz. Böylece bu sokakları birer sanat ve kültür sokağı haline getirmeyi hedefliyoruz.

 

EN ÖNEMLİ PROJELERDEN BİRİ

 

Müzik Teknolojileri Müzesi, Süleymanpaşa Belediyesinin en önemli projelerinden olan Çalgı Yapım Atölyesi'nde üretilen enstrümanların sergilenmesi amacıyla açıldı. Bu müzenin açılması ihtiyacının ortaya çıkmasında, ürettikleri enstrümanlarla Çalgı Yapım Atölyesi'ndeki 22 öğrencimizin ve eğitmenlerinin büyük katkıları var. Kendilerine teşekkür ediyorum," açıklamasında bulundu.

 

DETAYLI BİLGİ VERDİ

 

Başkan Eşkinat'ın ardından Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölüm Başkanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, Müzik Teknolojileri Bölümü Araştırma Görevlisi Ahmet Tunç Buyruklar da bir konuşma yaparak müze hakkında detaylı bilgi verdi.

 

BİRLİKTE KESTİLER

 

Müzenin açılış kurdelesini Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölüm Başkanı Ahmet Tunç Buyruklar ve Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı öğrencisi birlikte keserken, açılışta Çalgı Yapım Atölyesi'nde yapılan klasik kemençe ve gitar dinletisi de davetlilerin beğenisini kazandı.

 

İLGİ YOĞUN OLDU

 

Açılışa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral, Hulusi Özocak, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri ile Müzik Teknolojileri Bölümü eğitmenleri ve öğrencileri, ayrıca çok sayıda basın mensubu ve vatandaş da katıldı.

 

Haber / Mensure KARDEŞ