Gel de Kurda Laf Anlat

Malkara'da Bakanlığın altı yıl önce, "Domuzları yesin" diye doğaya saldığı kurtların adeta domuz inadı tuttu. İlçede hayvancılık yapanların keçilerine dadandı

GÜNDEM 17.05.2017 19:35:00 0
Gel de Kurda Laf Anlat

Malkara İlçesi'ne bağlı Allıışık Mahallesi'nde hayvancılık yapan Erdal Engin, gece saatlerinde ormandan gelen kurtların hayvan ağılına girerek 3 keçiye saldırdığını söyledi. Keçilerden 3'nün telef olduğunu, diğer üçünün de yaralandığını anlatan Engin, 'Aç kalan kurtlar gece sayamıza girdi. Üç tane keçimiz yedi, 3 tane keçimizi de yaraladı. Geçtiğimiz günlerde de kurtlar başka bir arkadaşımızın da sayasına girerek 6 tane koyununu parçalayıp yedi. Yetkililer bu kurtları domuzları yakalasın diye salmışlardı. Ormana ama kurtlar tam aksine keçilerimizi yiyor. Bunlarla bir an önce ilgilenmesini istiyoruz” dedi.

 

DOMUZ YESİN DİYE BIRAKILDI
 

Kurtların bakanlık tarafından 6 yıl önce ormana bırakıldığını öne süren 65 yaşındaki Ali Kaya da, bu durumdan çok rahatsız olduklarını belirterek, 'Bu kurtları bizim ormana domuzları yesin diye yetkililer saldılar. Ama bu kurtlar bizim hayvanlarımızı yiyorlar. Artık köylü olarak çok rahatsızız. Gece Erdal Engin arkadaşın keçilerini yediler, geçenlerde yine Kemal Kurt isimli arkadaşımızın da 6 koyununu yediler. Kurt avına çıkınca vurduğumuz takdirde yetkililerde bize 'niye kurt vurdunuz diye' ceza yazıyorlar. Bir an önce çare bulunmalı” şeklinde konuştu.Allışık Mahallesi’nde hayvancılık yapan 76 yaşındaki Ömer Ersöz, de kurtların ormandan köye geldiklerini ifade ederek, endişelendiklerini söyledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ