Sağlıkta 13 Ayrı İşkolu Üst Öğrenim Kabul Edildi

Yüksek Öğrenim Kuru kendi belirlediği bölümleri bitirerek intibakları yapılan sağlıkçıların intibaklarını yok saymış, önemli bir ekonomik hak mağduriyetine üstelik kendisini yok sayarak imza atm

GÜNDEM 17.05.2017 19:27:00 0
Sağlıkta 13 Ayrı İşkolu Üst Öğrenim Kabul Edildi

Türk Sağlık-Sen tarafından bu konuda başlatılan yasal süreç sonuç verdi. YÖK hatasından geri adım attı. Sağlık iş kolunda 13 ayrı işkolunda eğitim görenlerin eğitimi, üst öğrenim olarak kabul edildi

 

YÖK’ün belirlemiş olduğu bölümleri bitirerek intibakları yapılmış, görmüş oldukları eğitime istinaden hak ettikleri ekonomik ve sosyal hakları alan yaklaşık 100 bine yakın sağlık çalışanının intibakları YÖK tarafından yok sayılmıştı. YÖK’ün bu kararına istinaden Sağlık Bakanlığı üst öğrenim bitiren çalışanlarının intibaklarının karşılığı olan ekonomik değerlerin ödenmesine son vermek suretiyle sağlık çalışanlarının haksız bir şekilde mağdur olmasına sebebiyet vermişti.

 

GİRİŞİMLER SONUÇ VERDİ

 

Bunun üzerine Türk Sağlık Sen’in mağdur üyeleri adına sendika avukatları ile açtığı yüzlerce davadan olumlu sonuçlar alınmaya başladı. Türk Sağlık-Sen tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, “Türk Sağlık-Sen olarak lisans tamamlama başladığı günden itibaren YÖK tarafından belirlenen ve sağlık çalışanlarına lisans tamamlamaları için tercih ettirilen bölümlerin üst öğrenim olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtmiş ve bu konuda YÖK’e başvurmuştuk. Yaptığımız başvuru ve girişimler sonuç vermiştir.  Gösterilen bu mücadelenin sonucunda nihayet YÖK lisans tamamlamadaki üst öğrenim belirsizliğini sonlandırmıştır” denildi. Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi:

 

100 BİNE YAKIN ÇALIŞAN

 

Böylelikle çok önemli bir tereddüt ortadan kalkmış ve 100 bine yakın sağlık çalışanın kafasındaki soru işaretleri sonlanmıştır. Biz böylesine bir mücadele ve ısrarlı takip ve girişimlerle önemli bir sorunu çözüme kavuşturarak bir kez daha herkese gerçek sendikacılığın adresini göstermiş olduk. YÖK’ün üst öğrenimleri ile ilgili almış olduğu kararın çalışma hayatına uyarlanması için Türk Sağlık Sen olarak 27 Nisan 2017 tarih ve 287 sayılı yazı ile Sağlık Bakanlığı’na baş vuruda bulunduk. 

 

VALİLİKLERE EMİR GİTTİ

        

Yaptığımız başvuruya istinaden bakanlık 13 Mayıs 2017 tarihinde 81 il valiliğine yazı göndermek suretiyle üst öğrenimler hakkında intibakların yapılmasını emretmiştir.

 

KURUM AMİRLERİ İNTİBAKLARI YAPTIRMALI

 

Kurum amirleri çalışanların müracaatlarını beklemeden intibaklarını sonlandırdıkları sağlık çalışanlarının intibaklarını hemen yapmalıdırlar, diğer personelinde hak kaybına uğramaması için diplomaları ile birlikte hemen kurumlarına müracaat etmelidirler.

 

Haber / Ayşenur AYDIN