Edirne'de 90 Bin Emekli Yaşıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sosyal Güvenlik Haftası'nı kutluyor. Bu hafta toplumda sosyal güvenlik konusunda farkındalık oluşturma, bilgilendirme ve bilinçlendirmeyi sürdüren SGK, halka vatandaş odaklı kaliteli ve u

GÜNDEM 16.05.2017 19:20:00 0
Edirne

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Süleyman Lale kurumda düzenlediği basın toplantısında bazı gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. Hizmetlerin kalitesini arttırmak ve bilgi işlem teknolojilerini en üst düzeyde kullanabilmek için yoğun çaba harcandığını kaydeden Lale, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” adlı proje kapsamında İl Müdürlüğü olarak 94 ev, bin 165 işyeri ziyaretinde bulunduklarını söyledi.

 

10 GÜNDE MAAŞ BAĞLIYORUZ

 

SGK Edirne İl Müdürlüğü’nde Kasım 2016 tarihinden itibaren yaptıkları yoğun çalışmalar neticesinde emekli aylığı ortalama aylık bağlama gün sayısını çok büyük oranda düşürdüklerini kaydeden Lale, başvurunun ardından 8-10 gün içinde maaş bağlandığını kaydetti. Lale, “Edirne İlimizde toplam 103 bin 513 (4a, 4/b, 4/c) sigortalı çalışanımız ve 90 bin 730 emekli aylığı alan vatandaşımız bulunmaktadır. Sosyal Güvenlik Haftası vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN