Trafikte İki Radikal Önlem

3 Temmuz'dan itibaren standart dışı plakalı hiçbir araç muayeneden geçemeyecek. Tarım işçilerini taşıyan araçlara 24.00 – 06.00 arası servis yasağı getirildi

GÜNDEM 16.05.2017 09:53:00 0
Trafikte İki Radikal Önlem

Trafikte yeni uygulama gereği standart dışı plakalı hiçbir araç muayeneden geçemeyecek. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yayımlanan, “Araç Muayenesi Sonucu Belirlenen Eksikliklere İlişkin Kusur Grupları Yönergesi", 3 Temmuz 2017 gününden itibaren uygulamaya giriyor.

TARIM İŞÇİSİ SERVİSLERİ

24.00 - 06.00 ARASI YASAKLI

Öte yandan Başbakanlık tarafından yayımlanan bir başka genelgeyle ise tarım işçilerini taşıyan araçlar 24.00 – 06.00 saatleri arasında yolculuk yapamayacak. Konuyla ilgili olarak tüm trafik birimleri uyarıldı.

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ

KURULU TOPLANDI

Trafik Hizmetleri Başkanı ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, Dikmen’de şahsının başkanlığında gerçekleşen Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu toplantısının ardından, trafikteki yeniliklere ilişkin yaptığı değerlendirmede özetle şunları söyledi:

BAKANLIKTAN DENETİMLERİ

SIKLAŞTIRMASINI İSTEDİK

“Kazaların yüzde 88,7'si sürücü kusurundan kaynaklanmaktadır. Sürücülerimizin trafik kurallarına ve özellikle hız kurallarına uymasını sağlamak zorundayız. Bu konuda sürücüleri eğitmek ve duyarlı hale getirmek görevimiz. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da sürücü kurslarının daha sıkı denetlenmesini talep ettik.”