Ata'nın Caddesinde Dil Uyumu Yüzde 20

Atatürk Caddesi üzerindeki 212 işyerinin tabelasını Türkçe üzerinden inceleyen Özel Çerkezköy Uğur Okulları öğrencileri yüzde 20'sine denk gelen, 40'ında uygunluk tespit etti. TeşekkÃ?

GÜNDEM 14.05.2017 20:46:00 0
Ata

Özel Çerkezköy Uğur Okulları öğrencileri, 13 Mayıs Türk Dil Bayramı münasebetiyle ‘’Türkçe Tabela Etkinliği’’ düzenledi. Etkinlik kapsamında öğrenciler, Çerkezköy Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 212 işyeri tabelasını inceledi ve içlerinden 40 işyerinin Türkçe’nin yapı ve söz dizimine uygun tabela kullandığını tespit etti. Türkçe tabela kullanan işyerleri: Uğur Okulları öğrencilerinden teşekkür sertifikası ile ödüllendirildi.

 

13 MAYIS 1277’DE RESMİ DİL KABUL EDİLDİ

 

Türk Dil Bayramı hakkında işyeri çalışanlarını bilgilendiren öğrenciler: ‘’ Dünyanın en köklü ve en zengin dillerinden biri olan Türkçemiz,  13 Mayıs 1277’de Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından Anadolu’da ilk kez resmi devlet dili olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle 13 Mayıs Türk Dil Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır’’ dediler.

 

DÜNYANIN EN GÜZEL DİLİ

 

Uğur Okulları yönetimi ise konuya dair açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ‘’Dünya’nın en güzel diline sahibiz. Dilimizi korumak, sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bu amaçla yola çıkan öğrencilerimiz Çerkezköy’ün en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi’ni gezdiler. Türkçe firma ismi ve tabela kullanan işyerlerini tespit ettiler ve teşekkür sertifikası verdiler. Böylesi güzel bir etkinlik düzenlediği için okulumuz edebiyat zümresi öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.”

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ