Doğu Batı Farkı Yok

Saray Büyükyoncalı Ortaokulu öğrencileri, Müzik Öğretmenleri Seçil Seda Bozkurt eşliğinde 14 Mayıs Anneler gününe özel olarak 'Bilmece' isimli şarkıyı üç hafta gibi kısa sürel

GÜNDEM 12.05.2017 19:11:00 0
Doğu Batı Farkı Yok

 Beş  yıl Mardin’de görev yaptıktan sonra Saray ilçesine atanan Seçil Seda Bozkurt doğu ile batıda köy çocukları arasında bir fark olmadığını söyledi. Bozkurt ay sonunda yeni bir projeye daha hazırlanıyor.

 

14 Mayıs Anneler günü dolayısıyla Saray Büyükyoncalı Ortaokulu öğrencileri büyük bir farkındalık yaratmayı başardı. Müzik Öğretmeni Seçil Seda Bozkurt önderliğinde 350 öğrenci üç haftalık bir çalışma ile beden dilini kullanarak ‘Bilmece’ isimli şarkıyı seslendirdiler. Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Müzik Öğretmeni Seçil Seda Bozkurt, “Bu çalışmada ki temel amaç çocukların engellilerle empati kurarak her birinin engelli adayı olduğunu bilerek, anne, insan, ülke ve Atatürk sevgisini ön plana çıkarmak” dedi.

 

ÜÇ HAFTALIK BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

 

Üç hafta önce şarkıya karar verdiklerini ifade eden Bozkurt, “Beden dili eğitimleriyle ilgileniyorum ve çocuklara da işin başında olmama rağmen bunu öğretmek istedim. Onlarında benimle beraber öğrendiklerini görünce bunu projeye dönüştürerek anneler gününe kısa sürede bir şarkı hazırladım. Şarkıya karar vereli üç hafta oldu ancak öncesinde derslerde ara ara değiniyordum. Anneler gününe yetiştirmek için üç haftadır çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

FARKINDALIK YARATTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

 

5 yıl Mardin’de görev yaptığını ve geçtiğimiz temmuz ayında Büyükyoncalı Ortaokulu’nda göreve başladığını ifade eden Seçil Seda Bozkurt, “Görme ve işitmeyi aynı anda senkronize edebilmek onların farkında olmadıkları yeteneklerini ortaya çıkardı. Benimde onlar hakkında bilmediğim yeteneklerini görmeme vesile oldu. Üstelik yeni bir şey öğrenmekten de çok mutlu oldukları için ekstra zaman ayırdılar. Sadece okulda ders dışı etkinlik saatlerinde çalıştık. Üç haftada yaklaşık 15 saatte bu farkındalığı ortaya koymuş olduk” diye konuştu.

 

AY SONUNDA YENİ BİR PROJE DAHA

 

Köy çocukları için doğu ve batının fark etmediğini sözlerine ekleyen Bozkurt, “Doğuda da çalıştım. İkisi arasında hiçbir fark yok. Öğrenmeye ve yeniliklere açlık bütün çocuklara özgü bir hak olduğunu düşünüyorum. Burada da onu gerçekleştirmenin keyfini yaşıyorum. Bir diğer projemizde ay sonunda daha önce Mardin de bir uçurtma etkinliği yaptığım, uçurtmalara kameralar bağlayarak Mardin’in yukarıdan fotoğraflarını çeken Zahit Mungan arkadaşımızı küçük maddi yardımlarla buraya getiriyoruz. Çocuklarla iki gün atölye yapacak. Uçurtma yapılması incelikleri ve yeteneklerinin farkına varmanın ve bölge de yine bir farkındalık yaratmanın tadını yaşayacaklar. Üçüncü günün sonunda da uçurtmalarımız 350 ye yakın öğrenci tarafından aynı anda uçurulacak” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT