Atatürk Düşmanı Bakanlıktan Besleniyor

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Atatürk'e ve ailesine ağıza alınmayacak hakaretler eden Mustafa Armağan'a Gençlik ve Spor Bakanlığı üzerinden konferanslar verdirilerek para aktarıldığını bel

SİYASET 11.05.2017 21:31:00 0
Atatürk Düşmanı Bakanlıktan Besleniyor

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan daha önce de Edirne’ye gelen ve Atatürk’e, Atatürkçülere hakaretler ettiği belirtilen, “sözde” diye tanımladıkları tarihçi Mustafa Armağan’a sürekli olarak konferanslar verdirilen Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bir soru önergesi vererek, “Bugüne kadar bu Atatürk düşmanına kaç para aktarıldığını” sordu.

 

KREDİ YURTLAR KURUMUNDA KONFERANSLAR VERDİLTİŞMİŞ

 

Bircan,Milli Eğitim tarafından Mart 2016 da Edirne’ye getirilen Mustafa Armağan için o dönem, “Atatürk düşmanı bu adama neden devlet konferans verdirtiyor” diye sormuştu. Konferans sonrası Mustafa Armağan yine Atatürk’e ve Atatürkçü Edirneliler’e hakaret etmişti. Bu hakaretler gündemde olmasına rağmen Mustafa Armağan Gençlik ve Spor Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarınca konferanslar verdirilmeye devam etti. Bircan Armağan’a Bakanlığın 5 Nisan 2016’da Çanakkale’de, 15 Aralık 2016 Samsun’da ve 25 Ocak 2017’de Ankara’da Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencilerine konferans verdirttiğini hatırlattı.

 

KILIÇ’A ARMAĞAN’IN SON HAKARETİNİ ANLATTIRDI

 

Bircan’ın Bakan Akif Çağatay Kılıç’a verdiği önergenin gerekçesinde son yaşanan olayın da altını çizerek, “Geçtiğimiz günlerde ise Yavuz Bahadıroğlu, Mustafa Armağan ve Süleyman Yeşilyurt adlı kişiler bir televizyon kanalında Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve manevi kızı Affet İnan’a alçakça iftira ve hakaretlerde bulunmuşlardır” dedi.

 

BU HAİNLERE HİÇBİR İŞLEMDE BULUNULMADI

 

Konu hakkında çok sert açıklamalarda bulunan Bircan, “Atatürk’e, aziz hatırasına, ailesine dil uzatan bu vatan hainlerine karşı hala 5816 Sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu’na göre bir işlem yapılmamıştır. Gözaltı kararı çıktı dense de hala bir gözaltına alınma olayı olmadı. Cumhurbaşkanını eleştiren twet atan lise öğrencisini dakikalar içinde yakalayan güvenlik güçleri, yıllardır açıkça 5816 Sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu’na göre suç teşkil edecek açıklamalar yapan bu zatları bulamamaktadır” diye konuştu.

 

KONUŞTURAN YETKİLİLER MUTLAKA YARGILANMALI

 

Bircan Edirne’ye de gelen Mustafa Armağan’la ilgili olarak da çok çarpıcı bilgiler verdi. “Edirne’ye geldiğinde Atatürk’e ve Atatürkçü Edirneliler’e açıkça hakaret eden Mustafa Armağan’a Kredi ve Yurtlar Kurumu konferans verdirtmeye devam etti. Bakanlık, Atatürk düşmanını konferanslar verdirterek besliyor. Bir sürü ipe sapa gelmez fikrini de üniversite öğrencilerine anlatmasının önünü açıyor. Atatürk düşmanı sahte tarihçiye para aktaran ve öğrencilerle buluşturan bu yetkililerin de 5816 Sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu kapsamında yargılanması gerekiyor” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT