Tohumun Millisi Kumbağ'da Yetişecek

Kumbağ'a bağlı Naip Köyü'nde Tarımsal Biyoteknoloji Merkezi kuruluyor. NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet İstanbulluoğlu, "Milli Gemi, Milli Uçak gibi biz de ilk kez Milli Tohum Vadisi'

GÜNDEM 9.05.2017 22:30:00 0
Tohumun Millisi Kumbağ

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Tekirdağ’ın Kumbağ İlçesi’ne bağlı Naip Köyü’nde Tarımsal Biyoteknoloji Merkezi kurulacağını müjdeledi ve bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. NKÜ Biyoteknoloji Topluluğu tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleşen III. Biyoteknoloji Günleri’nin kapanışında konuşan İstanbulluoğlu,  “Biyoteknoloji günümüzde çok önemli bir konudur. Sunumlardan da buna bir kez daha şahit olduk. Tabi ki tarım yönü bizi daha çok ilgilendiriyor” dedikten sonra müjdeyi verdi:

 

BAŞKA YERDE YOK!

 

“Türkiye’nin mikroklima iklim bölgesi Çukurova, Adana. Trakya bölgesinin ise hemen sahilde bizden 15-20 km ötede Kumbağ’ın arkasındaki Naip Köyü. Burada bir yer aldık ve orada inşallah Türkiye’de ilk kez bir köy yerleşim yerinde bir Tarımsal Biyoteknoloji Merkezi oluşturuyoruz. Ülkemize, üniversitenize ve fakültemize çok güzel bir imkân ve altyapı kazandırmış olacağız ki tahmin ediyorum bu imkân hiçbir üniversitede yok.”

 

ÜLKE BİZİM GÖREV BİZİM

 

Dekan İstanbulluoğlu müjdesini verdiği merkezi destekleyen ve şuanda inşaatı devam etmekte olan; içinde ahır, ağıl, arılık ve kanatlı kümeslerinin bulunduğu Çiftlik Park projesinden de bahsederek “Türkiye’deki tüm çiftlik hayvanlarının bulunduğu bir merkez, bir park haline getireceğiz” dedi. İstanbulluoğlu sözlerini “Milli Gemi, Milli Uçak gibi biz de ilk kez Milli Tohum Vadisi’ni oluşturuyoruz. 60-70 milyon lirayı bulabilecek çok büyük bir proje. Bu ülke bizim ve Namık Kemal Üniversitesi olarak bu ülkeye hizmette bizim görevimiz” diyerek tamamladı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ