Bandoyla Müziğin Ciğerle Lezzetin Adresi Olacaklar

7.Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, 12 Mayıs'ta başlıyor. Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne, şimdi de bando konserleriyle müziğin; ciğeriyle de lezzetin adresi olacak" dedi.

GÜNDEM 9.05.2017 22:07:00 0
Bandoyla Müziğin Ciğerle Lezzetin Adresi Olacaklar

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 7.Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, 12-13-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek. Edirne Belediyesi’nin düzenlediği festivallere her geçen gün ilginin artarak devam ettiğini belirten Gürkan, “Edirne, festivaller kenti olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

 

FESTİVALLER KENTİ

 

Edirne’ye olana ilgilinin giderek arttığını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kültürün, tarihinin ve medeniyetlerin başkenti Edirne; festivaller kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kakava, Hıdırellez Şenlikleri’yle ün salan Edirne, şimdi de bando konserleriyle müziğin; ciğeriyle de lezzetin adresi olacak.  7’inci Bando ve Ciğer Festivali, geçtiğimiz yıl olduğu gibi renkli görüntülere sahne olacak” dedi.   

 

BİRİNCİ GÜN

 

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Bando ve Ciğer Festivali 12 Mayıs 2017 Cuma Günü saat 17.30’da, festival kortejinin toplanması ve belediye önünden Atatürk Anıtı’na yürüyüş ile başlayacak. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumlarının ardından, Saraçlar Caddesi’nde, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın açılış konuşması ile festivale katılan bando ekiplerinin tanıtımı ve gösterileri gerçekleştirilecek.

 

İKİNCİ GÜN

 

Hem yurt içi hem de yurtdışından vatandaşların yoğun ilgisi beklenen festivalin ikinci gününde etkinlikler saat 18.00’de Zübeyde Hanım Parkı’nda başlayacak. 13 Mayıs 2017 Cumartesi Günü saat 20.30’da, festivale katılan bando ekipleri Saraçlar Caddesi  ve Barış Parkı ‘Suni Gölet’te konser verecek.

 

ÜÇÜNCÜ GÜN

 

14 Mayıs 2017 Pazar Günü, Saat 17.00’de ciğerci esnafının Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak olan etkinlikler, Saraçlar Caddesi’nde devam edecek. Saraçlar Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın konuşmasının ardından, “Acı Biber Yeme” yarışması düzenlenecek. Festivale katılan bando ekipleri konser verecek.7.Bando ve Ciğer Festivali, 14 Mayıs 2017 Pazar Günü Saat 17.00’de halka ücretsiz ciğer ikramının yapılmasıyla son bulacak.

 

Haber / Gökhan TEKER