"Ekonomi Batağa Doğru Sürükleniyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili ve Çevre Komisyonu üyesi Vecdi Gündoğdu enflasyon rakamlarıyla ilgili olarak açıklamada bulundu.

SİYASET 4.05.2017 20:25:00 0

Türkiye İstatistik Kurumu’nun nisan ayı enflasyon rakamlarına dikkat çeken Gündoğdu, “Güçlü Türkiye’nin, güçlü ekonomisi gün geçtikçe bataklığa sürükleniyor” dedi.

 

RAKAMLAR ORTADA

 

Gündoğdu verilerin açık bir şekilde olduğunu kaydederken TÜFE'de 2017 yılı nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,31, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 5,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,87 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8,66 artış gerçekleştiğini söyledi.

 

BİRÇOK KALEME ZAM YAPILDI

 

Özellikle 16 Nisan sonrasında birçok kaleme zam yapıldığını ifade eden Vekil Vecdi Gündoğdu,“Nisan 2017'de endekste kapsanan 414 maddeden; 60 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 284 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 70 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti işte benim güçlü Türkiye’min rakamları bunlar” dedi.Gündoğdu ayrıca şunları söyledi:

 

ÜZERİNDEN BİR AY BİLE GEÇMEDİ

 

“Bu rakamlar bence çok iç açıcı değil. Birde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli’ninenflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Çekirdek enflasyonun yüzde 9.92 gelmesi beklenirken yüzde 9.42 gelmesi olumlu’ demesi insanı güldürüyor. Bu tür açıklamalar insanla alay etmektir. Hani her şey güllük gülistanlık olacaktı. Henüz referandumun üzerinden bir ay bile geçmedi ama zam üstüne zam yapılmaya başlandı. Halkımızdan bir şeylerin acısını çıkartmak istediklerini düşünüyorum.”

 

Haber / RüşaELMA