Fransızlar Edirne'de İş Ortakları Arıyor

EdirneTicaret ve Sanayi Odası'na konuk olanFransa'nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries, Türk-Fransız iş adamlarını ortak yatırımlarda buluşturmak adına çalışmalar yürüteceklerini söyle

GÜNDEM 4.05.2017 20:18:00 0
Fransızlar Edirne

Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries ve Fransaİstanbul Başkonsolosu BertrandBuchwalter, EdirneTicaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren'i ziyaret etti. Başkan Zıpkınkurt, odadaki ziyarette, Edirne'nin turizmi, ticari, tarihi ve kültürel yapısı, tarım ve Edirne ekonomisi hakkında konuk büyükelçiye bilgi verdi. Edirne'nin yılda 650 bin konaklayan olmak üzere toplamda 3 milyon turistin ağırladığını aktaran Zıpkınkurt şunları kaydetti:

 

PİRİNCİN YÜZDE 40’I BİZDEN…


"İlimizde otel yatırımlarının artmasının yanı sıra diğer yandan da turizmin gelişmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Edirne ekonomisi tarım ve turizme dayalı. Türkiye'de pirinç ihtiyacının yüzde 40'ı bölgemizden yetişiyor, ayrıca İlimiz ayçiçek ve buğday ambarı. Tarıma dayalı sanayinin gelişmesi adına alternatif tarım ürünlerine yönelmemiz gerekmekte ve bununla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz.

 

LAVANTA BİTKİSİNİ EDİRNE’DE ÜRETECEĞİZ

 

Üretimi dünyada en çok Fransa'da yapılan ve tarımda en fazla gelir getiren ürünlerden biri olan lavanta bitkisinin Edirne'de üretimini sağlamak adına deneme üretimlerine başlandı. Bölgemizde alternatif ürünler yetiştirerek bu ürünleri geliştirmek hem çiftçimiz hem de ilimiz adına çok büyük bir kazanım olacaktır."

 

EDİRNE CENNET KADAR GÜZEL

 

Fries, sakin ve kaliteli yaşamı ile cennet denilebilecek kadar güzel bir şehir olan Edirne'ye ilk kez geldiğini söyledi. Geçen sene Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden 60 bin Fransız vatandaşının Edirne'den geçtiğini, anımsatan Büyükelçi Fries, Türk-Fransız iş adamlarını ortak yatırımlarda buluşturmak adına çalışmalar yürüteceklerini de sözlerine ekledi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN