Potada İlk Raund Edirne'nin

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde 1/12 elemelerde Edirne Belediyesi Edirnespor, Trakya derbisinde Çorlu Belediyesi'ni 62-53 yenerek seride 1-0 öne geçti. Rövanş maçı 5 Mayıs'ta Çorlu'da

SPOR 3.05.2017 10:06:00 0
Potada İlk Raund Edirne

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde hedefini 2’nci Lig olarak belirleyen iki Trakya ekibinin 1/12 play off eşleşmesinde, play off ikinci turun ilk randevusunda gülen taraf ev sahibi ekip oldu. Edirne Belediyesi Edirnespor evinde oynadığı maçta Çorlu Belediye Spor Kulübü basketbol takımını 62-53 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

İKİNCİ MAÇ 5 MAYIS’TA ÇORLU’DA

Bu maçın rövanşı 5 Mayıs Cuma günü akşamı Çorlu’da oynanacak. Çorlu Belediyesi Spor Salonu’ndaki maç 19.00’da başlayacak. Bu maçı Edirne Belediyesi Edirnespor kazanırsa tur atlayarak yoluna devam edecek. Skor ve sayı farkı gözetmeksizin Çorlu Belediye Spor Kulübü kazanırsa seride durum 1-1’e gelecek ve üçüncü maç yine Çorlu’da oynanacak. Kazanan tur atlayacak. Türkiye’nin ilk altı takımı arasına adını yazdıracak ve Fethiye vizesini almış olacak. Fethiye’de altı takım arasında tek devreli lig usulü oynanacak maçlarda ilk iki sırayı edinen takım 2’nci Lig’e adını yazdıracak.

SAHADA ŞOV TRİBÜNDE ŞOV

Edirne’de dün akşam oynanan maçta sahadaki mücadelenin yanı sıra tribünlerdeki görsel şovda seyre değerdi. 3 bin civarı Edirneli taraftar salonda yerini aldı. Maç boyunca susmak bilmeden tezahürat yapıp takımının galibiyetinde büyük rol oynadı. Öte yandan maçı Edirne Belediyesi Başkanı Recep Gürkan da izledi. Gürkan’a maç öncesi kulüp başkanı Savaş Üner tarafından takımın logosunun işlendiği çerçeve hediye edildi.

 

BU SEZONUN ÜÇÜNCÜ

RANDEVUSU OLDU

İki takım bu sezon eleme grupları öncesi 1’nci Grup’ta da eşleşmişti. 29 Ekim 2016’da Edirne’de oynanan maçı Çorlu Belediyesi, 63-61 kazanmıştı. 18 Aralık 2016’da Çorlu’da oynanan rövanş maçını ise bu sefer Edirne Belediyesi Edirnespor, 72-68 kazanmıştı. 1’nci Grup’tan Edirne Belediyesi Edirnespor ve Çorlu Belediyesi ilk iki sırada, birer mağlubiyetle, 23’er puanla tamamlayarak çıktı. Sezonun üçüncü randevusundan galip ayrılan taraf  Edirne Belediyesi Edirnespor oldu. Dördüncü randevunun da diğer üç randevu gibi çekişmeli geçmesi bekleniyor.

ÇORLU DA MAÇA HAZIR

Öte yandan Edirne Belediyesi Edirnespor’un dün akşam Çorlu Belediyesi Çorluspor ile oynadığı maç öncesi kentte adeta seferberlik ilan edilmiş, taraftara destek çağrısında bulunulmuştu. Edirne taraftarı ve Edirneliler o çağrıya kayıtsız kalmadı, salonu hınca hınç doldurdu. Çorlu’da da 5 Mayıs’ta oynanacak maç öncesi taraftar ve halk çağrısı, Edirne’deki maçtan bile önce başlamıştı. Rövanş maçına ilginin, en az ilk maç kadar olacağı sanılıyor.

KORKULAN OLMADI

Dün akşam Edirne’de oynanan ilk maçta herhangi bir tatsızlık yaşanmadı. İki kulübün futbol takımları bu sezon Bölgesel Amatör Lig 12’nci Grup’ta da eşleşmiş ve taraftarlar arası bazı tatsızlıklar yaşanmıştı. Camialar arası halen devam eden gerginlikten esasla dün akşamki maça ilişkin de kaygılar vardı ancak herhangi bir tatsızlık veya gerilim yaşanmadı. Aynı tablonun Çorlu’daki rövanş maçında, cuma günü akşamı Çorlu ekibi kazanırsa yine Çorlu’da oynanacak, kaybedenin 2’nci Lig hedefinde ve yarışta havlu atacağı maçta da sürmesi bekleniyor.