Tazminatıma Dokunma

Dün yurt genelinde ve Trakya'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde meydanları dolduran emekçilerinortak taleplerinden biri kıdem tazminatına dokunulmaması oldu

GÜNDEM 1.05.2017 20:26:00 0
Tazminatıma Dokunma

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dün yurt genelinde, Trakya’nın il ve ilçelerinde coşkuyla kutlandı. Meydanları dolduran emekçilerin ortak beklenti ve talepleri, kıdem tazminatına dokunulmaması istemi oldu. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Edirne'de de coşkuyla kutlandı. Etkinlikler kapsamında, bine yakın emek ve meslek örgütü üyesi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Edirne Şükrüpaşa İlk Öğretim Okulu önünde toplanarak, davul ve zurna eşliğinde oluşturulan kortejle trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'nde hazırlanan platforma yürüdü.

 

BARIŞ ÖZGÜRLÜK VE ADALET İÇİN


Edirne'nin araç trafiğine kapalı ve en işlek caddelerinden biri olan Saraçlar Caddesi'nde hazırlanan alana gelen binlerce emek ve meslek örgütü üyesi, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, caddeyi doldurdu. TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, B.KAMU-İŞ, TMMOB ve TTB adına basın bildirisini okuyan TÜRK-İŞ Edirne Temsilcisi Zeki Şişko, "Emek, barış, özgürlük, adalet, eşitlik, demokrasi ve dayanışma için 1 Mayıs'ta alanlardayız. Bugün 1 Mayıs, 131 yıl önce 1 Mayıs 1986 günü 8 saatlik iş günü hakkı için sürdürülen mücadelenin başlangıcı olan bu tarihi günde yine alanlardayız. 1 Mayıs, işçi sınıfının mücadele ederek elde ettiği kazanımlarıyla, kararlılığıyla, dayanışmasıyla anlamlı kıldığı bir gündür" dedi.


200 POLİS GÖREV ALDI


Öte yandan Edirne'de düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına yaklaşık bin 500 emek ve meslek örgütü üyesi, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları temsilcisinin katıldığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı toplam 200 polis memurunun görev yaptığı öğrenildi.

 

LÜLEBURGAZ’DA DA COŞKUYLA KUTLANDI

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde kutlandı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında Hükümet Konağı önünde toplanan emek ve meslek örgütü üyesi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, İstanbul Caddesinden kortej eşliğinde Kongre Meydanı'na yürüdü.
Lüleburgaz'ın en işlek caddelerinden biri olan İstanbul Caddesinde yer alan Kongre Meydanı’nda hazırlanan alana gelen vatandaşlar 1 Mayıs'ı kutladı. Kutlamalarda 1 kişinin provokatif pankart taşıdığı gerekçesiyle gözaltına altına alındığı öğrenildi.