Sinan Sempozyumu'nda Ana Tema Komşuluk Oldu

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin düzenlediği 10. Uluslararası Sinan Sempozyumu "Komşuluk" temasıyla Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde gerçekleşti.

GÜNDEM 1.05.2017 20:19:00 0
Sinan Sempozyumu

Mesleki ve akademik anlamda uluslararası platformda bilgi paylaşımını geliştirmek ve farklı konulara değinmek amacıyla gerçekleştirilen sempozyumun bu yılki konusu “ Komşuluk/ Neighborhood” olarak belirlendi. Sempozyumda komşuluğun tarihsel ve kültürel bağlamda günümüz koşullarıyla ele alınması, disiplinler arası bir bakış açısıyla mekanda, mimaride, kentlerde, toplumda yaşanan dönüşüm ve etkileşimin tartışılması hedeflendi.

 

KENTLİ HAKLARI KENTLİLİK BİLİNCİ

 

Sempozyum Programı 27 Nisan Perşembe günü saat 10.00 itibariyle Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyeleri Yaylı Çalgılar Kuarteti, Trakya Üniversitesi Tanıtım Filminin İzlenmesi, açılış konuşmaları, sergi açılışı ve Prof. Dr. Ruşen Keleş’in “ Komşuluk: Kentli Hakları, Planlama, Yönetim veKentlik Bilinci” konulu konuşmasıyla başladı. Sempozyum Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Makedonya Yerleşkesi’nde 28 Nisan Cuma Günü de devam etti.10. Uluslararası Sinan Sempozyumu programının açılışında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptığı konuşmada; Edirne’nin olağanüstü bir silüeti olduğunu belirterek ” Bu silüetin tacı da Mimar Sinan’ınustalık eseri Selimiye Camii’dir “ dedi.  Mimar Sinan ve Edirne isimlerinin birbiri ile özdeşleştiğini belirtti.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN