Köftede "Osman" Ciğerde "Kazım" Kaşarda "Yardımcı"

Yeni turizm sezonu öncesi Hürriyet yazarlarını ağırlayan Edirne propaganda tam isabeti yakaladı. Gurme yazarlarından Sahrap Soysal favori mekanlarını Köfteci Osman ve Ciğerci Kazım ile taze kaşarda Yardımcı

GÜNDEM 1.05.2017 20:16:00 0
Köftede

Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde Edirne’yi keşfeden Hürriyet Yazarları ve TÜRSAB, kente olan hayranlıklarını  her fırsatta dile getirmeye devam ediyor. Birçok Hürriyet yazarı köşesinde Edirne’yi kaleme alırken, ünlü gurme Sahrap Soysal, Edirne deneyimlerini çektiği bir video ile paylaştı.

 

3 GÜN SÜRELİ KEŞİF YOLCULUĞU

 

Edirne’yi Keşfet” parolası ile yola çıkan Hürriyet yazarları ve TÜRSAB, 2-3-4 Nisan 2017 tarihlerinde Edirne’nin tarihi, kültürel, turistik ve doğal güzellikleri ile buluştu. Üç gün süren keşif yolculuğunun ardından birbirinden değerli yazarlar köşelerine Edirne’yi taşırken, TÜRSAB yetkilileri seyahat rotalarını muhakkak Edirne’ye çevireceklerini ifade etti. Keşfin ardından olumlu geri dönüşler devam ederken; ünlü Türk yemek uzmanı ve yazar Sahrap Soysal, Edirne hakkında bir video yayınladı. Videoda Edirne’nin tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan Soysal, kentin yemek kültüründen bahsetmeyi de ihmal etmedi.

 

KARAAĞAÇ VE DARÜŞŞİFA

 

Karaağaç Mahallesi’ni çok sevdiğini ve orada kendini Avrupa’daymış gibi hissettiğini belirten Soysal, “Edirne’den döndükten sonra  tadı o kadar çok damağımızda kaldı ki sana doyamadık kızanım diye Edirne’ye hitap etmek istiyorum. İnsanları çok güler yüzlü ve cana yakın. Herkes harikaydı. Karaağaç’ı çok seviyorum. Karaağaç’a gittiğim zaman kendimi Avrupa’da gibi hissediyorum. Karaağaç’ın o yeşiline o havasına bayılıyorum. Darüşşifa’yı çok seviyorum. Daha önce de gitmiştim. Oradaki mutfak, kiler özellikle çok dikkatimi çekmişti. Bence Osmanlı Dönemi’nin en güzel hastanesi.  Kırkpınar taraflarındaki ikinci saray, ordan kalan enkazlardan Matbah-ı Amire; yani mutfak görülmesi gereken muhteşem bir anıt. Tabiki Usta Mimar Sinan’ın bence üstadlık işi olan Selimiye Camii. Eminim bütün dualarımızın kabul edilebileceği şahane bir yer” ifadelerine yer verdi.

 

EDİRNE’YE DOYAMAYACAKSINIZ

 

Keşif sırasında Edirne Mutfak Kültürü’nü araştırarak deneyimlerini takipçileri ile paylaşan ünlü gurme “Mutlaka Köfteci Osman’a uğrayın; köfte yiyin. Ciğerci Kazım’a uğrayın; tava ciğer yiyin. Yardımcı’ya uğrayın; çok güzel taze kaşar peynirinden alın. Edirne’ye inanın doyamayacaksınız. Edirne’yi çok seviyoruz zaten” sözleriyle Edirne’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

Haber / Celal KARAKURT