En Kaliteli Ekmekliği Edirneliler Ekecek

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, özellikle Trakya bölgesinde son 10 günde alınan yağışların Türkiye'deki en kaliteli ekmeklik buğdayın Edirne'den çıkacağının habercisi olduğunu

GÜNDEM 27.04.2017 20:26:00 0
En Kaliteli Ekmekliği Edirneliler Ekecek

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, özellikle Trakya bölgesinde son 10 günde alınan yağışların Türkiye'deki en kaliteli ekmeklik buğdayın Edirne'den çıkacağının habercisi olduğunu söyledi. Söz konusu yağışların henüz ekimi yapılmamış mahsuller için de büyük önem taşıdığına dikkat çeken Akgün; “İşin özeti şudur, en kaliteli ekmeklik buğday Edirne'mizde devletimizin, milletimizin hizmetine sunulacaktır” dedi. 

 

DÖRT GÖZLE BEKLİYORDUK


Trakya çiftçisinin dört gözle beklediği yağışların özellikle son 10 gündür etkisini göstermesi, hasat dönemi için umutları yeşertmeye başladı. EZO Meclis Başkanı Erdal Akgün, Edirne merkez ve yakın ilçelerde son yağışta metrekareye 58 kg düşen yağmur verimin yüksek olacağının habercisi olduğunu ifade etti. 

 

GERİDE KALDI


Buğday ekiminden sonra uzun süre yaşanan üzüntülü günlerin alınan yağışlarla gün geçtikçe geride kaldığını belirten Akgün, özellikle yılbaşı gecesi başlayan kar yağışının bunda önemli etkisi olduğunun altını çizdi. Akgün; “Özellikle yılbaşı gecesi başlayan kar yağışıyla birlikte buğdaylarımız geç de olsa toprak üzerine çıktı. Ama son günlerde tam buğdayların sıkışmaya, 'yağmur' demeye başladığı zamanda üst üste çok güzel 3 yağış aldık.