Etkili iletişim metotlarını Drama Kulübü ile öğreniyorlar

Özel Uğur Anadolu Lisesi, gerçekleştirdiği Drama Kulübü ile öğrencilerine tiyatro eğitimi vererek tiyatro kültürünün oluşturulmasını sağlıyor.

EĞİTİM 27.04.2017 19:52:00 0
Etkili iletişim metotlarını Drama Kulübü ile öğreniyorlar

Beden dilinin kullanımını ve etkili iletişimi sağlayan Drama Kulübü eğitimleri, öğrencilerinin yaratıcıklarını geliştirirken günlük hayatta daha sosyal olmalarını ve ekip içi çalışmalarını güçlendiriyor. Özel Uğur Anadolu Lisesi, öğrencilerine tiyatro sanatını sevdirmek ve tiyatro izleme alışkanlığı kazandırmak amacıyla Drama Kulübü’nü kurdu. Drama Kulübü sayesinde öğrenciler hem tiyatral yeteneklerini geliştiriyor hem de söz ve ses oyunları, serbest doğaçlama çalışmaları ile kendilerini tiyatral bir şekilde ifade etmeyi öğreniyor. Drama Kulübü, öğrencilerin yaratıcıklarını geliştirirken aynı zamanda günlük hayatta daha sosyal olmalarını sağlıyor.

 

DİNLEME VE EMPATİ

 

Drama Kulübünün öğrencinin sosyalleşmesini ve ilişkilerini doğrudan etkilediğini belirten Uğur Koleji Genel Müdürü Haluk Koçak, Drama kulübümüz ile öğrencilerimizin sadece tiyatral yeteneklerini geliştirmiyoruz aynı zamanda grup içerisinde iş birliği, paylaşma, dayanışma, başkalarına saygı duyma bilinçlerinin oluşmasını ve gelişmesini sağlıyoruz. Dramanın bir grup çalışması olması öğrencinin bulunduğu ortama duyarlılığını artırıyor, grup içindekilerini kabul etmesini kolaylaştırıyor” dedi.

 

DIŞAVURUMLARI KOLAYLAŞIYOR

 

Gerçekleştirdikleri etkinlikler ile öğrencilerin, duygularını serbestçe ortaya koymayı öğrendiklerini dile getiren Haluk Koçak sözlerine şöyle devam etti; ‘‘Drama kulübü etkinlikleri sayesinde öğrencilerimiz her alanda kendilerini daha iyi tanıyor. Beden dilinden, duruşa ve ses tonuna kadar nasıl hakim olacağını öğrenen öğrenciler sosyal yaşamlarında da burada öğrendikleri bilgilerle daha fark edilir olma yolunda ilerliyor. Bu durum öğrencileri rahatlatıyor ve içlerindeki duyguların dışavurumunu kolaylaştırıyor.’’

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN